Voedingcentrum vraagt om stop op fastfoodrestaurants

Patatje oorlogWaar de meeste mensen enthousiast zijn over het groeiende aanbod van fastfoodketens zoals in Eindhoven is het Voedingcentrum dat niet. Sterker nog de directeur van het Voedingcentrum, Gerda Feunekes, roept wethouders op om een stop te zetten op fastfoodrestaurants in hun gemeente.


Advertentie


Keuzes
Het lijkt er daarmee op alsof het Voedingcentrum bepaalt wat wij mogen eten. Natuurlijk eten wij niet elke dag pizza, daarom is het fijn als er meer keuze is zoals shoarma, een hamburger of lekker groot broodje met extra saus.

Ziekenhuis
Maar de directeur van het Voedingscentrum weet te vertellen dat we bij meer aanbod van calorierijk voedsel uiteindelijk zullen zwichten. Nu Dunkin’ Donuts vestigingen in scholen en ziekenhuizen wilt is het tijd om in te grijpen.

Voorbeeld
Gemeentes en daarmee de wethouders kunnen volgens het Voedingscentrum een essentiële rol spelen in het aanbieden en promoten van gezond voedsel. Diverse gemeentes geven het voorbeeld door een stop te zetten op het aantal fastfoodzaken en door geen ongezonde snacks meer aan te bieden in het gemeentehuis.

Patatje oorlog
Is een patatje oorlog straks moeilijker verkrijgbaar?

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *