Waarom is Belgische friet zo lekker?
Wie een goede portie friet wil eten moet naar België gaan. Natuurlijk zijn er ook genoeg plekken in Nederland om een goede portie te bestellen maar onze Zuiderburen worden steeds weer om hun frieten geprezen.. en terecht. Maar wat maakt Belgische friet nou zo lekker?
Speciale aardappel
De Belgische friet is gemaakt van een aardappel die speciaal voor het frituren is geteeld. De verse aardappels (bijvoorbeeld een Bindje) worden eigenhandig geschild en gesneden. Daarna worden de frieten gewassen en gedroogd. Vervolgens worden de frieten in ongeraffineerd rundsvet of ossevet gebakken, ook wel Blanc de boeuf genoemd.
Twee keer bakken
De frieten worden in twee keer gebakken. De eerste keer worden de frieten zo’n 6 minuten voorgebakken bij 130-140 C. Bij bestelling worden de frieten 1,5-3 minuten afgebakken op 165-170 C, in het bakje gedaan en voorzien van een klodder zelfgemaakte mayonaise. Eet smakelijk.