Frikandel met friet

Wedstrijdverslag Frikandel XXL – Bosna (Nederland – Oostenrijk)

De Frikandel XXL heeft de winst in de poule-fase na 2 cook-offs al binnen. Door de 2-0 overwinning op de Bosna kan ‘ie niet meer ingehaald worden. Ook gister had Peters Snack Vereniging uit Brabant weer een ongekende invloed op het behaalde resultaat.

De analisten, toegegeven: ook wij, voorspelden van te voren nog dat de Bosna het de Frikandel wel eens moeilijk zou kunnen maken. Niets bleek minder waar. De Bosna is sterk op papier, maar natuurlijk haalde de snack het bij lange na niet bij Nederlands’ trots. Het leek haast wel alsof de Oostenrijkse chef ‘m in een Airfryer had bereid, zo smakeloos kwam ‘ie voor de dag.

De droom van de Oostenrijkers spatte al vroeg uiteen. Het duurde niet lang voordat een van hun chefs zich vergreep aan de revelatie van het toernooi: Sous-chef D. Dunfriet, die zijn del heel even in het hoekje van de Oostenrijkse pan liet hangen. De manier waarop de Oostenrijkse keuken daar op reageerde was niet volgens de regels en de Frikandel kreeg, na inmenging van de VAR, de kans op een voorsprong in haar schoot geworpen.

Peters Snack Vereniging bepalend
Na de 1-0 kabbelde de wedstrijd voort. Het zal u inmiddels niet meer verrassen maar de Oostenrijkers werden niet of nauwelijks meer gevaarlijk. De Frikandel XXL kwam nog enkele keren kansrijk uit het vet maar pas toen er met ‘Don Del Halennog een sous-chef uit de stal van Peters Snack Vereniging de keuken in kwam, veranderde de zaken.

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

Afgelopen seizoen geen Michelin-ster voor PSV, toch spatte de vonken er vanaf toen de 2 sous-chefs elkaar wisten te vinden in een doeltreffende combinatie. Denzel Dunfriet staat momenteel dan ook in de spotlights, als een van de meest doeltreffende chefs van het toernooi. Sterrenchefs van roemruchte cafetaria’s uit Manchester, Turijn, Milaan, Barcelona en Madrid proberen hem inmiddels dan ook, geheel logisch, in te lijven.

De twee sous-chefs van Peters Snack Vereniging lieten samen het frituurnetje bollen.

Ook de Oostenrijkse media zijn eensgezind: De Frikandel was een maatje te groot voor de Bosna. Snacknieuws maakt voor u een rondje langs de Oostenrijkse kranten.

Chef Alaba prees de ‘prachtige smaak’ van de Frikandel XXL, die hem niet teleur stelde.

Smaakloos
‘Smaakloos!’, kopt Heute. Het dagblad was niet onder de indruk van de smaak van de Bosna. ‘Oostenrijk heeft dit slechte resultaat volledig aan zichzelf te danken. Al te lang hebben wij, met de Après-ski paradijzen zoals die In Saalbach Hinterglemm, de mogelijkheid om inspiratie te putten uit de Nederlandse cuisine laten liggen. Dit hebben we verzaakt door te lang af te wachten en geen inspiratie te halen uit de Nederlandse snacks. Eeuwig zonde want de Nederlanders zijn superieur als het op snacken aankomt. Het wordt tijd dat wij onze ouderwetse snack-tradities en overtuigingen aan de kant zetten en meer lering halen uit de Nederlandse school.’

Al 31 jaar
Kronen Zeitung is in de statistieken gedoken en ontdekte snel dat de Bosna al heel lang het onderspit delft tegen de Delletjes. ‘De Bosna heeft al 31 jaar niet gewonnen van de Frikandel… Sterker nog, alleen verloren. Ten aanzien van de Frikandel is de Bosna slechts een droevig snackje, laatstgenoemde incasseerde dan ook een absoluut verdiende 2-0 nederlaag.

Terug in Nederland
Is de welbekende Frikandellen-fever zo hoog opgelopen dat er al een nieuwe Snack-hit is opgenomen.

Frans Duits en rapper Donnie zingen in een carnavalesk-achtige chanson: “Doe mij een beetje saus, ui, Saus. Doe mij een beetje ui”.

Het Europees Kampioenschap Snacks is een samenwerking van ICTZaakwaarnemer en Snacknieuws.

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Wedstrijdverslag Frikandel XXL – Bosna (Nederland – Oostenrijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *