Wie doet er mee aan de frikandelleneetwedstrijd in Biddinghuizen?

Stapel frikandellenOp 20 mei is er in Biddinghuizen een kampioenschap frikandel eten. Wie de meeste frikandellen eet is een jaar lang kampioen. Vorig jaar won Cees Bouma de wedstrijd door vijftien frikandellen te eten.

Inschrijven
De frikandelleneetwedstrijd is de afsluiter van de feestweek in Biddinghuizen. Het evenement zal plaatsvinden om 19 uur op zaterdag 20 mei. Volgens de organisatie doen er een recordaantal mensen mee. Er zijn nog een paar plekjes over maar wees er snel bij. Inschrijven kan door een mail te sturen naar: info@ijsvogel.net.

Regels
De regels voor het evenement zijn simpel: in het tijdsbestek van een uur dienen zoveel mogelijk frikandellen gegeten te worden wie dat lukt en na de wedstrijd de frikandellen nog enige tijd binnen kan houden is de winnaar.

Marathon
Het is inmiddels de derde keer dat de wedstrijd wordt gehouden. Het mag een ludiek evenement zijn toch is het voor de deelnemers een serieuze zaak. De winnaar van vorig jaar Cees zegt daarover: “Het is net als marathons lopen: een kwestie van focussen. Daarom keek ik ook zo serieus in het begin.” Nog een tip van de winnaar: eet de frikandellen zonder saus, want dat vulde alleen maar.  Vijftien frikandellen eten lijkt een boel maar eerder dit jaar tijdens het WK frikandellen eten gingen er 23 naar binnen. Het record frikandellen eten staat al jaren op 47.

Naast de frikandelleneetwedstrijd is er nog een uitgebreid programma met onder meer een rommelmarkt, optredens, kermis en avond 4 daagse.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Wie doet er mee aan de frikandelleneetwedstrijd in Biddinghuizen?

  1. Kom maar met een grote geld prijs
    Ik een normale hongerige kleine man van 167, eet iedereen onder de tafel
    Maar letterlijk ook echt iedereen.

    Als jij voor een grote geld prijs zorgt en het is hier in nederland, deel ik hem 50/50 met jou. Ik eet thuis hier 20 frikandellen in 8 min , en het maakt me dan ook niet uit wat ik moet eten. Hahaha groet shon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *