frikandel speciaal

Frikandel speciaal uitjesZaterdag 21 januari zal er een WK Frikandellen eten plaats vinden. Dit officieuze toernooi wordt georganiseerd door ‘Stay Classy Tattoo’ uit Schiedam. Zo’n 50 bekende, onbekende eters uit Nederland, België en Amerika zullen proberen in een half uur zoveel mogelijk frikandellen te eten.

Officieel?
De laatste keer werd het WK in 2015 gehouden. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden. Ook zou de organisator er graag een officiële wedstrijd van maken maar dan moet er een hoop extra’s geregeld worden.

Sterk deelnemersveld
De winnaar van 2015, Kevin van Ooijen, is weer teruggekomen om zijn titel te verdedigen. In 2015 at hij 25 frikandellen in een uur tijd. Ook de nummer 3 van 2015 zal weer proberen om het podium te eindigen. Of het grootspraak is dat moet nog blijken maar een aanmelder heft aangegeven dat hij 30 frikandellen op kan in 30 minuten. Het deelnemersveld lijkt dus heel sterk te zijn. Inmiddels heb ik begrepen dat er liefst 600 frikandellen ingekocht gaan worden voor de wedstrijd!

Winaar
Dat zal ook te maken hebben met de mooie prijzen die de winnaar krijgt: een kampioensgordel, €150 cash, € 150 tattoo tegoed, dinerbonnen, saus, een tray Monster frisdrank en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar wanneer is iemand de winnaar? Uit het reglement het volgende:

 • Je bent winnaar wanneer je de meeste frikandellen op hebt binnen 30 minuten;
 • Je bent winnaar wanneer je de meeste frikandellen hebt gegeten binnen de gestelde tijd en als je tot 20 minuten na de wedstrijd niet hebt overgegeven;
 • Voor de einduitslag tellen ook de laatst aangegeten frikandel mee. Een hap telt pas mee als deze volledig doorgeslikt is. Bij twijfel is de deelnemer verplicht het achterste van zijn tong te laten zien.

Toeschouwers
Dit jaar zal het evenement gehouden worden in Bowling & Partycentrum De Walvis
(Nieuwe Haven 235, 3117 AB Schiedam). Toeschouwers kunnen voor € 2 een kaartje kopen. Er staat onder andere een optreden van Bob Offenberg en een afterparty bowlen met DJ’s gepland.

Frikandel

Goed doel
Net als in 2015 is er ook dit keer een goed doel gekozen waar de opbrengst naar toe gaat: De Dierenambulance. Dierenambulances zijn vaak afhankelijk van giften, donaties, collectes. De meeste medewerkers bij dierenambulances zijn vrijwilligers. Ze kunnen het geld dus goed gebruiken. Stay Classy Tattoo geeft aan dat ze er zelfs niets aan zullen en willen verdienen. Ze vinden het een geweldig evenement. Het idee voor de eetwedstrijd kwam toen organisator Romano eens 16 frikandellen in een half uur at waarna het idee werd geboren voor een WK.

Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina van het Facebook evenement. Wees er snel bij want er is maar ruimte voor 500 toeschouwers!

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “WK frikandellen eten 2017

  1. Hallo Nadine,

   Vaak worden dergelijke eetwedstrijden pas kort van te voren met het grote publiek gedeeld. Helaas hebben we momenteel geen zicht op de volgende frikandellen eetwedstrijd in 2017.

   Groet, Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *