World Burger Tour bij Hard Rock Café

Hard Rock Café hamburgers proevenAfgelopen zaterdag, 28 mei, was het International Hamburger Day en om deze smakelijke feestdag te vieren, introduceerde Hard Rock Café Amsterdam de ‘World Burger Tour’.


Advertentie


Tot en met eind juni kunnen bezoekers van dit iconische café genieten van maar liefst acht verschillende burgers, gecreëerd door verschillende internationale Hard Rock Cafés. De ‘Local Legendary Burgers’, zoals deze speciale editie burger worden genoemd, zijn bereid met authentieke, lokale producten.

Smaakvol
Hard Rock Café hamburgers proevenIkzelf hou wel van een lekkere, smaakvolle burger, maar vaak vind ik ze gewoon mwoah. Des te meer redenen om de nieuwe ‘Local Legendary Burgers’ bij het Hard Rock Café te komen proeven.

De acht verschillende burgers hebben allemaal een heerlijke naam. In mei serveert Hard Rock Café de volgende burgers:

  • Aloha Burger (Honolulu, Amerika): rundvlees burger gegarneerd met gegrilde, Amerikaanse Spam, Monterey Jack kaas. De gegrilde ananas is geglazuurd met soja en belegd met pico de gallo.
  •  ATOMIC! Burger (Las Vegas, Amerika): rundvlees burger gegarneerd met Atomic bier overgoten paprika, pepper jack kaas, gekarameliseerde uien, gebakken champignons, Sriracha mayonaise en Atomic bier ketchup.
  • Greek Burger (Athene, Griekenland): rundvlees burger gegarneerd met rucola, feta kaas en tomaat. Geserveerd met tzatziki saus.
  • Schnitzel Burger (Keulen, Duitsland): twee licht gepaneerde varkensvlees burgers, gegarneerd met knapperige zuurkool, kruidige bruine mosterd en krokant gebakken bacon.

Hard Rock Café hamburgers proevenEn in juni volgen de volgende vier:

  • Java Lava Burger (Seattle, Amerika): rundvlees burger met een huisgemaakt espresso topping. gegarneerd met lavasaus, knapperige java uien, spek, gesmolten cheddarkaas en gefrituurde jalapeños.
  • Giardiniera Deli Burger (Chicago, Amerika): rundvlees burger gegarneerd met rosbief, gesmolten provolone kaas, Giardiniera paprika en Sriracha mayonaise.
  • Jamaican Jerk Burger (Montego Bay, Jamaica): rundvlees burger gegarneerd met banaan, ringen van paprika, mango, jalapeños, roomkaas en jerk kruidenmayonaise.
  • Tandoori Chicken Burger (Mumbai, India): gemarineerde kipfilet, gekruid met verse Indiase kruiden. Gegarneerd met komkommer en geserveerd met muntyoghurt.

Schnitzel burger
Ik probeerde de Schnitzel burger als eerst en wat mij direct opviel is dat dit, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, geen droge hap is. Een schnitzel is zonder saus vrij droog en op een broodje kan dat effect versterkt worden, maar daar hebben ze aan gedacht en dus wordt deze burger geserveerd met de juiste hoeveelheid mosterd om het enigszins smeuïg te houden. Lekker!

Java Lava Burger
Vervolgens was het de beurt aan de Java Lava Burger, waarvan ik eerst niet wist wat er met de jalapeño bovenop was gebeurd, om er vervolgens achter te komen dat deze in een soort (bacon?) beslag was gefrituurd, wat de hele burger bij elkaar bracht. Iedere hap van de burger met een stukje gefrituurde jalapeño was te lekker en ware het niet dat ik nog een andere burger wilde proeven, had ik er hier wel vier van op willen eten.

Hard Rock Café hamburgers proeven

ATOMIC! Burger
Als laatst (want ik ben een grote eter, maar acht burgers ging zelf mij te ver haha) probeerde ik de ATOMIC! Burger, waar ik onwijs veel zin in had, want ik hou van pittig eten. Nu heb je me al bij ‘Sriracha mayonaise’, maar door het gebruik van bier in de burger en de ingrediënten, heeft deze burger weer net even iets anders. Verrassend lekker en zeker het proberen waard als je tegen een beetje spice kan.

Allemaal
Wat mij opviel was dat alle burgers er om te smullen uitzagen en over iedere burger was zorgvuldig nagedacht. Waar hamburgerzaakjes de grond uitschieten als paddenstoelen, vind ik de verschillen tussen de hamburgers die velen serveren, vaak minimaal qua smaak. Echter bij Hard Rock Café had ik meteen het gevoel dat er veel ervaring en expertise in het bedenken van deze burgers is gestoken. Ik ervoer een duidelijk verschil vergeleken met andere (café)restaurants waar ze hamburgers serveren. Vooral de diversiteit in smaken was merkbaar en dat is iets waar ik erg blij van wordt. Ik ga hier zeker nog een aantal andere burgers van de ‘World Burger Tour’ proberen, want ik wil ze allemaal!

Ginny Ramkisoen

Opgegroeid met de frituurpan thuis, zijn snacks niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik ben iedere week wel in een snackbar te vinden en vertel graag over hoe geweldig ik het er vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *