Zo kan je zelf frikandellensoep maken

FrikandellensoepTomatensoep is de meest gegeten soep in Nederland. Niet alleen als zelfgemaakte soep, maar ook in poedervorm. Maar wij zochten een soep met meer pit, meer ballen. En zo kwamen we op een geheim receptuur van een stevige soep: een soep met stukken frikandel. Het recept werd bedacht door Wouter van Nunen.

Geen chef-kok maar wel een enorme liefhebber van frikandellen. De soep is eenvoudig te maken en dus kan zelfs de grootse keukenkluns dit gerecht nog bereiden. Er kan eigenlijk vrij weinig misgaan. De volgende stappen zijn er nodig om frikandellensoep te maken:

  1. Ontdooi de frikandellen. Hoe meer soep, hoe meer frikandellen er in mogen. Dit is jou feestje dus wees niet te zuinig met de frikandellen.
  2. Pak een grote soeppan en vul deze met de gewenste hoeveelheid water en zet het vuur aan.
  3. Gebruik 1 a 2 tabletten bouillonblokjes per liter kokend water.
  4. Snij de frikandellen in stukjes en doe ze in de soep.
  5. Laat het geheel een tijdje om het vuur staan zodat de frikandellen gaar worden.

Eet smakelijk!

Frikandellensoep
Foto Wouter van Nunen

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Een gedachte over “Zo kan je zelf frikandellensoep maken

  • 2 januari 2023 om 13:59
    Permalink

    Goedemiddag,

    Met oud en nieuw heb ik de soep gemaakt want we hadden een feestje thuis. Tip voor dit recept is om de stukken frikandel niet al te groot te snijden zoals op de foto, maar om kleinere plakjes ervan te maken. Deze plakjes kun je eerst even kort opbakken voor een krokant jasje. Verder afmaken met verse ringetjes bosui.

    Bedankt voor het recept, zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader!

    Groeten,

    Jill

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *