Frikandellensoep

Zo kan je zelf frikandellensoep maken

FrikandellensoepTomatensoep is de meest gegeten soep in Nederland. Niet alleen als zelfgemaakte soep, maar ook in poedervorm. Maar wij zochten een soep met meer pit, meer ballen. En zo kwamen we op een geheim receptuur van een stevige soep: een soep met stukken frikandel. Het recept werd bedacht door Wouter van Nunen.

Geen chef-kok maar wel een enorme liefhebber van frikandellen. De soep is eenvoudig te maken en dus kan zelfs de grootse keukenkluns dit gerecht nog bereiden. Er kan eigenlijk vrij weinig misgaan. De volgende stappen zijn er nodig om frikandellensoep te maken:

  1. Ontdooi de frikandellen. Hoe meer soep, hoe meer frikandellen er in mogen. Dit is jou feestje dus wees niet te zuinig met de frikandellen.
  2. Pak een grote soeppan en vul deze met de gewenste hoeveelheid water en zet het vuur aan.
  3. Gebruik 1 a 2 tabletten bouillonblokjes per liter kokend water.
  4. Snij de frikandellen in stukjes en doe ze in de soep.
  5. Laat het geheel een tijdje om het vuur staan zodat de frikandellen gaar worden.

Eet smakelijk!

Frikandellensoep
Foto Wouter van Nunen

Deel dit snacknieuws op:

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.