De frikandel is een gezonde snack – Snacknieuws
Snacknieuws

De frikandel is een gezonde snack

Frikandel speciaal uitjesOnderzoek wijst uit dat een frikandel veel gezonder is dan u denkt. Hoe dat komt? Een frikandel bevat veel gezonde ingrediënten waarvan wetenschappers beweren dat ze bijdragen aan een gezondere leefstijl. Mag u nu voortaan onbeperkt frikandellen eten?

Dit zit erin
In een frikandel zitten de volgende ingredienten:
Kip – dat is mager vlees en dus goed voor u
Water – mag u onbeperkt consumeren
Vet – een frikandel bevat 50% minder vet dan een rookworst
Varkensvlees – de magere variant is prima voor de slanke lijn
Zout – misschien wat veel, maar als u oppast met andere producten is er niets aan de hand
Smaakversterker – niets mis mee
Antioxidanten – volgens het Voedingscentrum zeer gezond
Fosfaten – goed voor de hersenen

Voedingsadvies
Met de saus bij een frikandel moet u wel een beetje oppassen. Een flinke kwak mayonaise is namelijk wat minder gezond. En u moet natuurlijk ook niet iedere dag onbeperkt frikandelllen eten, dat is te eenzijdig. Maar een goede frikandel op zijn tijd? Verstandige en gezonde keus!

6 reacties op “De frikandel is een gezonde snack

   1. Wat een onzin titel. Omdat er dingen inzitten die niet schadelijk zijn, wil dat nog niet zeggen dat het ineens gezond is. Bovendien is de inhoud flink verwerkt, wat de voedingswaarde zelden ten goede komt.
    Wetenschappers beweren zoveel en ik vind het niet netjes om klakkeloos informatie over te nemen of te kaderen zonder enige referentie van het onderzoek te geven.
    Neemt niet weg dat frikandellen lekker zijn natuurlijk.

    1. Denk nou niet dat je slim bent laat mensen die van frikandellen houden ervan houden jij bent gewoon zoon domme kneus aan de zijkant van de weg

 1. Over dom gesproken, het gaat erover dat frikandellen best gezond zouden zijn, niet of iemand er van houd, wie houdt er nou niet van frikandellen? haast niemand behalve vegetariërs veganisten dat soort lui….

 2. Geeft altijd te denken dat figuren, die scherpe kritiek niet kunnen verdragen namen als “iemand maar niemand” erboven zetten. Niet bekend maken betekent ook onzin verkopen. Als iemand hier in zijn reactie het toppunt van domheid is, ben jij t wel. Frikandellen zijn niet gezond. Punt! Dat komt door de bewerking van de ingrediënten. Dit is een onzinartikel. De bron wordt niet genoemd, omdat er geen bron is en als die er zou zijn, is de daarin vervatte informatie flink verdraait. Iedereen met gezond verstand weet dat een frikandel niet het toppunt van gezond eten is. Maar dat willen de meeste mensen ook helemaal niet! En ja, ik lust ook frikandellen en eet ze af en toe. Maar niet van alles gaan roeptoeteren wat niet waar is. Maar tegenwoordig wordt van alles maar als feit aangenomen. Beoordelende intelligentie is bij de meeste mensen ver te zoeken. Manco van deze tijd met de snelheid van het nieuws.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *