2013: het jaar van de pizza en mobiele bestellingen

Pizza bestellenPizza! Een favoriet gerecht van velen en dat blijkt ook uit de cijfers van 2013: pizza is net als in 2012 het meest bestelde gerecht (24%) van Nederland! Shoarma (17%) kwam op de tweede plek, op de voet gevolgd door snacks (16%).

Top vijf gerechten 2013

1. Pizza 24%
2. Shoarma 17%
3. Snacks 16%
4. Kapsalon 9%
5. Spareribs 5%

De alom bekende Margherita voert de lijst aan van de meest populaire pizza’s, met als goede tweede de pizza salami en als derde de pizza shoarma. Qua snacks is de frikandel (speciaal) (18%) veruit het meest besteld. De kaassoufflé en de kroket volgen op een tweede en derde plek (ieder 3,5%).

De topsteden van het jaar
Het zal niet heel verrassend zijn dat er in de randstad het meest besteld wordt; de steden waar de meeste mensen genoten van bestelde maaltijden in 2013 zijn Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Utrecht. Zij namen maar liefst ruim een derde van het totaal aantal bestellingen voor hun rekening. De snelste stijger was Amstelveen, want daar was een verdubbeling van het aantal bestellingen zichtbaar ten opzichte van vorig jaar.

Nieuwe manieren van bestellen
De smartphone en tablet zijn tegenwoordig voor velen onmisbaar en dat zorgt ervoor dat de manier van eten bestellen verandert: JUST EAT zag het aantal bestellingen via smartphones en tablets in vergelijking met vorig jaar verdubbelen. Bestellen via de desktop heeft wel wat aan populariteit moeten inleveren: in 2013 werden er via deze weg namelijk 10% minder bestellingen geplaatst.

Geen zin om te koken? Online eten bestellen doe je tegenwoordig gewoon lekker via je smartphone, tablet of desktop!

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *