28 mei is de dag van de hamburger

Er zijn weinig snacks zo divers als de hamburger. Met een beetje fantasie kunnen een paar ingrediënten zorgen voor een nieuwe hamburger. Door de populariteit van de snack zijn er zelfs steeds meer restaurants die zich vooral op hamburgers richten. Het hamburgervlees is in veel variaties bedacht en zelfs vervangen door kip of worst. En ook daarom zien we steeds meer plantaardige hamburgers want met een hamburger kun je alle kanten op.


Advertentie


En juist daarom, om de veelzijdigheid van deze bijzondere snack, is het vandaag de dag van de hamburger.

Herkomst van de hamburger

Er gaan veel verhalen de ronde over de herkomst van de hamburger. Maar uiteindelijk komen ze vaak terecht bij de Duitse stad Hamburger. De burger werd bedacht in 1881 door een meneer Otto Kuase of Otto Krause. Maar de Amerikanen zijn van mening dat de origine van de snack ligt bij Louis Lassen die in 1900 haast had en opzoek ging naar een snelle hap. Terwijl ze in China zeggen dat er al burgers werden gegeten in 1045 tijdens de Zhou-dynastie.

Vaak hebben al deze verhalen een kern van waarheid er in zitten en hebben ze allemaal meegedragen aan de populariteit van de hamburger. Uiteindelijk draait het maar om één ding. Hoe ga je deze dag vandaag vieren?

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *