Cafetaria laat robot bestellingen aan tafel bezorgen

Kwalitaria ServeerrobotIn de meeste teken- of Science Fiction films zien we allerlei robots klusjes doen zoals het bedienen van mensen. De techniek is er inmiddels klaar voor, dus heeft Kwalitaria Ommen een serveerrobot aangenomen. Met robot Ketty is Kwalitaria Ommen de eerste cafetaria van de formule die voorzien van een serveerrobot. “Zeker in deze tijden, waarin het lastig is om personeel te vinden, biedt het echt een uitkomst”, zegt onderneemster Brigitte van Dijk.


Advertentie


Focus op de bestelling
Het idee om de robot in te zetten kwam tijdens de coronaperiode toen restaurants alleen open waren voor afhalen. “Het biedt een veilige oplossing om op afstand de afhaalbestellingen naar de gast te brengen”, vertelt Brigitte. Dat beviel zo goed dat de serveerrobot, type KettyBot, ook nu het restaurant weer open is nog steeds wordt ingezet. “Vooral in de drukte vinden wij het erg handig. Terwijl Ketty het loopwerk voor ons doet, kunnen wij ons focussen op de rest van de bestellingen.”

Schermen en luidsprekers
De bijzondere serveerster rijdt op aangegeven van het personeel de bestellingen naar de tafel of het afhaalpunt. De robot kan doormiddel van luidspreker een boodschappen afspelen. Ook is de robot voorzien van schermen waar foto’s of video’s op getoond kunnen worden om bijvoorbeeld reclame te maken voor bepaalde producten. De gasten van Kwalitaria Ommen reageren enthousiast. “Iedereen vindt het geweldig en is nieuwsgierig”, laat Brigitte weten. Kwalitaria houdt de ontwikkelingen in de gaten en volgt de ontwikkelingen op de voet.. uuhm.. wiel.

Kwalitaria Serveerrobot

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *