Ben & Jerry’s bedenkt ijssmaak voor aandacht klimaatverandering

Save Our SwirledDe altijd milieubewuste ijsfabrikant Ben & Jerry’s heeft met een nieuwe ijssmaak aandacht gevraagd voor de klimaatverandering. “Save Our Swirled” is gemaakt van frambozenroomijs met swirls van marshmallow, frambozen en bramen, en choco-ijshoorntjes.


Advertentie


Ben en Jerry’s, dat voor al haar ijs gebruik maakt van Fairtrade ingrediënten, hanteert sinds 2002 een CO2 compensatieprogramma. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs een biovergister aangeschaft voor duurzame energie. Samen met een aantal andere initiatieven is er tussen de 15-20% van de gasbehoefte van de fabriek gereduceerd. In de toekomst zou er tot 50% van het gasgebruik gereduceerd kunnen worden.

Om de wereldleiders bewust(er) te maken van klimaatveranderingen spoort Ben & Jerry’s haar fans aan om zich aan te sluiten bij AVAAZ, een wereldwijde beweging die zich inzet om de stem van de bevolking naar wereldleiders te brengen.

De petitie met als doel om 100% schone energie te hebben in 2050 is inmiddels al 2 miljoen keer getekend.

Save Our Swirled

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “Ben & Jerry’s bedenkt ijssmaak voor aandacht klimaatverandering

  • 2 juni 2017 om 00:17
    Permalink

    Nu Trump de USA heeft teruggetrokken uit het Parijs akkoord moet Ben & Jerry deze smaak wellicht opnieuw op de markt brengen !!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *