Engels ontbijt

Beste middel tegen kater: Engels ontbijt

Engels ontbijtMaandagochtend, de dag na Nederland-Mexico. Op het moment van schrijven weet ik de uitslag niet. Maar ik kan me wel voorstellen hoe u zich voelt. Gisteren net iets te lang doorgegaan om de overwinning te vieren of misschien om de uitschakeling te verwerken. Wilt u alsnog een goede dag er van maken? Begin dan met een Engels ontbijt.

Reserves aanvullen
Richard Stephens is professor aan de universiteit Keele en daarnaast lid van de ‘Hangover Research Group’. Hij zegt dat een Engels ontbijt, dat bomvol koolhydraten zit, helpt om het suikerspiegel weer aan te vullen. Eieren, worst, bonen en toast daar heeft u behoefte aan na een avondje doorzakken. U moet namelijk alle reserves weer aanvullen en de overbodige stoffen die in alcohol zitten verwerken.

We verlangen naar vet
Uit een eerder gedaan onderzoek blijkt dat we geprogrammeerd zijn om vette dingen te eten na het drinken van alcohol. Een nuchter persoon geeft niet toe aan dit verlangen maar na het nuttigen van alcohol wordt het verlangen steeds groter. Het zit dus in onze natuur om na een avondje uit vet te eten. Heeft u nog meer bewijs nodig? Maak het Engelse ontbijt maar klaar!

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *