Bicky burger komt naar Nederland

Logo BickyIn 1981 werd de Bicky burger geïntroduceerd in België als uniek concept voor cafetaria’s..Het maakt niet uit waar u komt als er een Bicky burger op het menu staat weet u precies wat voor burger u krijgt. De burger is bij onze zuiderburen een begrip geworden, het is daar de nummer 1 burger. Bicky fans reizen speciaal voor de burger naar België waar sommige Bicky dealers tot 500 Bicky burgers per week verkopen. De introductie van de Bicky burger in Nederland zal dus met veel gejuich ontvangen worden.

De snackers die al wat langer meegaan zullen misschien zeggen alweer? Ja, Bicky is jaren geleden al eens verkrijgbaar geweest in Nederland. Toen is het producent IZICO snacks (voorheen Beckers) niet gelukt om een voet aan de grond te krijgen. Inmiddels reizen Nederlanders naar België om Bicky burgers te eten. Vooral voor de saus doet menig Bicky fan een moord. Door de populariteit van de burger en de aanhoudende vraag lijkt dit het moment voor de introductie in Nederland.

Bicky BurgerTilburg, Eindhoven, Utrecht
In Nederland begint IZICO snacks met 40 verkooppunten. In Tilburg en Eindhoven 10 en in regio Utrecht 20. De locaties in Eindhoven en Tilburg zijn specifiek uitgekozen omdat er veel vraag naar Bicky producten is in de omgeving van België. Daarnaast ligt Utrecht mooi centraal, vanuit deze plek kan IZICO snacks bouwen aan het Bicky imperium. De drie steden hebben gemeen dat er veel jongeren en studenten wonen, de belangrijkste doelgroep van de Bicky burger. Wilt u weten waar de Bicky burgers verkrijgbaar zijn? Kijk dan op deze kaart.

3000 verkooppunten
In België zijn er inmiddels 650 officiële Bicky dealers en zo’n 3000 verkooppunten. De cafetariahouders zijn zo blij met het concept omdat klanten specifiek voor deze snack naar de snackbar komen. Het is niet de vraag of een klant een Bicky burger komt kopen, maar hoeveel.

Wat maakt Bicky zo speciaal?
Maar wat maakt de Bicky burger zo speciaal? Is dat het geroosterd broodje, de heerlijk sappige hamburger, de knapperige uitjes of de Cucumb’ Salad of zijn het de drie Bicky sauzen: de Dressing, Hot sauce en Tomato/ketchup? Door het gebruik van zeven componenten, waaronder de drie herkenbare Bicky sauzen, is de Bicky burger zo populair.

1 Maart
Vanaf 1 maart zullen de burgers bij 40 Nederlandse ondernemers verkrijgbaar zijn. Het Belgische assortiment bestaat inmiddels uit negen Bicky burgers maar in Nederland zal IZICO snacks met drie varianten beginnen:

 • Bicky Original (de standaard Bicky burger waarmee het allemaal begon) – adviesprijs € 3,00.
 • Bicky Crispy (een burger met een krokante korst gemaakt van cornflakes) – Adviesprijs € 3,25.
 • Bicky Crunchy Chicken (een kipvariant van de Bicky burger) – Adviesprijs € 3,00.
Bicky Original
Bicky Crispy
Bicky Original
Bicky Crispy
Bicky Chunchy Chicken
Bicky Crunchy Chicken

 

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

8 gedachten over “Bicky burger komt naar Nederland

 • 4 maart 2015 om 09:05
  Permalink

  Geweldig nieuws! Ik ken deze heerlijke burger uit België. Goede burger, maar vooral de sauzen maken deze burger voor mij. Ik zal snel naar een snackbar gaan zoeken die de Bicky burger heeft.
  Grote klasse dat snack-nieuws weer degene is dit nieuws weet te brengen!

  Beantwoorden
 • 4 maart 2015 om 13:57
  Permalink

  Bicky, mooi logo, mooie burger. Deze ga ik proberen zodra ik in de buurt ben. Spijtig dat ik in Groningen woon.

  Beantwoorden
 • 28 september 2015 om 18:45
  Permalink

  Laatst een bicky burger gegeten in eindhoven bij het bikkertje, helaas een tegenvaller, droog broodje ,droge burger en lang niet zo smaakval als in de jaren 90 , de patat was daar wel lekker.

  Beantwoorden
 • 25 maart 2016 om 13:57
  Permalink

  Misschien ook heel snel in Nijmegen mee beginnen? Deze burger is namelijke het enige dat ik uit Belgie mis 😛

  Beantwoorden
 • 23 augustus 2017 om 16:59
  Permalink

  Ik weet niet wat jullie hebben; hier in het zuiden is deze al sinds de jaren 90 in bijna alle (betere) fritures te krijgen. Heb er al heel wat op.

  Beantwoorden
 • 1 maart 2018 om 06:57
  Permalink

  De ‘bicky burger’ is onafgebroken sinds begin jaren 80 gewoon in nederland verkrijgbaar, ook in groningen bij de betere snackbar. Begonnen onder de naam Mulki (met slogan: met mulki meer bink) na naamswisselingen (oa crispy burger), ingredientverandering van kalkoenvlees naar kipvlees, en overnames producenten, nu laatste jaren als bicky burger bekend. Wij noemen hem liefkozend de wrattenburger. De lekkerste burger op de markt. Samen met oliehoorn currysaus…mmmmmm !

  Beantwoorden
 • 9 oktober 2019 om 16:49
  Permalink

  Na walgelijke reklamestunt, maar vooral hun armzalig defensieve reaktie hoeft het voor mij niet meer. Vrouwen slaan promoten voor armzalige burger…..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *