Curryworst special en Mozzarella chili special van Kwalitaria getest

Kwalitaria Winterspecial 2022 CurryworstIk ben gek op Curryworst, dus mijn hart ging sneller kloppen van de Curryworst special. De keuze was dan ook snel gemaakt toen ik naar mijn lokale Kwalitaria ging. De Currworst special moest het gaan worden.


Advertentie


Curryworst special
De Curryworst special is onderdeel van het wintermenu en gevuld met curryworst, gegrilde groenten, rucola, gebakken uitjes, curry- en frietsaus en een snufje kerrie. Bij de Kwalitaria in kwestie wordt de special geserveerd in een ovenschaal. Het geheel heeft wat weg van een kapsalon alleen dan zonder shoarma en knoflooksaus met met curryworst en curry. En dat blijkt net als een kapsalon een bijzondere goede combinatie te zijn. Het zijn de verschillende smaken en structuren die goed combineren. Dit smaakt naar meer.

Kwalitaria Winterspecial 2022 Curryworst

Mozzarella chili special
Nou er is ook meer want er is ook een Mozzarella chili special. Een special is genoeg voor een persoon, maar gelukkig ben ik niet alleen gegaan. De Mozzarella chili special is gemaakt met friet, krokante mozzarella sticks, chilisaus, gebakken uitjes, rucola, mayo en Italiaanse kaassnippers. Het is eigenlijk de vegetarische variant van Curryworst special. Maar waar de curryworst in stukjes is gehakt en daarmee onderdeel is van het gerecht liggen de mozzarella sticks op de friet. Het smaakt prima, toch voelt het niet als een eenheid.

Kwalitaria Winterspecial 2022 Mozarella

Wintermenu
Het moge duidelijk zijn dat de Curryworst favoriet is. Het is eigenlijk jammer dat het een tijdelijk menu-item is anders zouden we het hele jaar door deze special eten. De Winterspecials zijn verkrijgbaar bij Kwalitaria voor € 8,95. Naast deze specials staan er nog andere items op het wintermenu. Het menu is alleen beschikbaar tijdens de wintermaanden.

Kwalitaria Wintermenukaart 2022

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *