De Amersfoortse kroket
Het Vlaams friteshuis van Gogh heeft samen met slager Jochem Diekerhof, bakker Sjouke Boersma en kok Han Evers van de Aubergerie een unieke Amersfoortse kroket ontwikkeld. Er waren 9 maanden voor nodig om de kroket te maken zoals deze nu wordt verkocht.
Het begon als een experiment met een recept gehaald van internet. Van Gogh eigenaar Arn Zuyderduin vroeg slager Jochem Diekerhof voor het vlees, Bakker Sjouk Boersma hielp met de bloem en het panneermeel en chef-kok Han Everts gaf advies over de bereidingstechnieken van de kroket. Vervolgens mocht een testpaneel de kroket proberen. Het testpaneel kwam dertig keer bij elkaar, steeds werden er weer aanpassingen gedaan aan de kroket totdat deze de gewenste vorm en kwaliteit had bereikt.
Arn Zuyderduin is trots op het resultaat en zegt in het AD: ”het is een zuivere kroket, we gebruiken geen toevoegingen.”
De kroket is te koop in Amersfoort bij de vestigingen van van Gogh aan de Langestraat en Arnhemsestraat.