De kalfsfrikandel van van Dobben

Kalfsfrikandel van DobbenWe kennen van Dobben van de luxe ambachtelijke kroket en van de goedgevulde bitterbal. Daar kunnen we sinds kort ook een frikandel aan toevoegen. Op de Horecava liet van Dobben ons voor het eerst kennis maken met de kalfsfrikandel. Een frikandel gemaakt met 100% kwaliteitsvlees.


Advertentie


Kleine frikandel
De frikandel is een stukje korter dan we gewend zijn. Ik had helaas geen centimeter bij de hand maar waar een normale frikandel 18 centimeter is zal deze amper de 14 centimeter passeren. Maar de frikandel weegt wel 80 gram en is daarmee zwaarder dan bijvoorbeeld een Mora frikandel.

Kalfsfrikandel van Dobben doorsnedeMaar stugger en dikker
Logisch gevolg is dat de kalfsfrikandel iets stugger en dikker is. De structuur die in de frikandel zit lijkt meer op een worst dan op een frikandel. Met de smaak zit het wel in orde. Een stevige frikandel die toch niet direct doet denken aan een standaard frikandel. Dit zal precies de bedoeling zijn van van Dobben.

Kalfsfrikandel staat voor kwaliteit en variatie
De kalfsfrikandel is te bereiden in het frituurvet maar ook in de oven. Vooralsnog is deze snack alleen in een verpakkingen verkrijgbaar van 28 stuks. Volgens van Dobben voor de ondernemers die kwaliteit en variatie willen serveren.

Kalfsfrikandel van Dobben

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “De kalfsfrikandel van van Dobben

  • 1 september 2019 om 16:22
    Permalink

    Weet iemand de voedingswaarden van dit product? En dan met name de koolhydraten?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *