De LIDL brengt een Sinterklaasverrassing: De Kroketletter

LIDL KroketletterDe Sinterklaasperiode is altijd een tijd van culinaire hoogstandjes in Nederland, en dit jaar heeft supermarktgigant LIDL een unieke draai gegeven aan een klassieker: de chocoladeletter. Ze hebben hard gewerkt om de “kroketletter” te creëren, een hartige variant van dit geliefde geschenk. Hoewel het drie jaar heeft geduurd om dit bijzondere product te ontwikkelen, ligt het nu eindelijk in de winkels en verovert het de harten van mensen overal in het land.

Richard Blok, verantwoordelijk voor diepvriessnacks bij LIDL, heeft deze ongewone lekkernij tot leven gebracht na jaren van toewijding en toewijding. Het bleek een uitdaging om de perfecte vorm te vinden voor deze snack, vooral vanwege de halfbevroren ragout die wordt gebruikt. De kroketletter moest niet zomaar een letter zijn, het moest de “S” van Sinterklaas worden.

Een i of een s?
Dit proces leidde Blok langs verschillende leveranciers, maar niemand kon de gewenste sierlijke letters produceren. Een voorstel om de letter “i” te maken, met een kroket en een bitterbal erbovenop, werd afgewezen, omdat het niet helemaal aan de verwachtingen voldeed. Het moest de perfecte “S” zijn om in de Sinterklaassfeer te passen.

Uiteindelijk vond LIDL met BizBiz een producent die bereid was te investeren in een nieuwe mal om de kroketletter te maken. Het was een dure aangelegenheid, maar het resultaat mag er zijn. De kroketletter is nu beschikbaar in de LIDL-winkels, en tot nu toe is alleen de “S” verkrijgbaar.

LIDL Kroketletter

Geen nieuw idee
Hoewel LIDL niet de eerste is met dit idee, aangezien de Croquetten Boutique in Utrecht al in 2019 een vergelijkbare snack aanbood, is de kroketletter een welkome aanvulling op het Sinterklaasassortiment. In 2019 veroorzaakte de introductie van de kroketletter al opwinding en rijen voor de deur bij Croquetten Boutique en het lijkt erop dat LIDL dezelfde buzz genereert.

Unieke Sinterklaastraktatie
Volgens Blok is de kroketletter een geslaagde poging om een traditionele Nederlandse lekkernij in een nieuw jasje te steken. Dit is niet de eerste keer dat LIDL innovatieve snacks introduceert; vorig jaar lanceerden ze bijvoorbeeld de chocolade gevulde bitterbal, die ook veel aandacht trok. Het lijkt erop dat LIDL vastbesloten is om traditie te combineren met vernieuwing en de Nederlandse smaakpapillen te blijven verrassen. Dus, als je op zoek bent naar een unieke traktatie voor Sinterklaas dit jaar, hoef je niet verder te kijken dan de kroketletter bij LIDL. Het is een hartige twist op een oude favoriet die je niet mag missen!

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *