De meest opvallende snacks van 2016

De discodel2016 gaat de boeken in als een goed snack jaar. Dit jaar maakte het grote publiek kennis met diverse nieuwe, grote, vreemde en opvallende snacks. We hebben de snacks, die het meest indruk hebben gemaakt voor u in een overzicht geplaatst.

Super catamaran
De super catamaran is bedacht door Cafetaria Jimmy’s uit Vught. Deze snack bestaat uit een flinke portie friet, twee XXL frikandellen en afhankelijk en een flinke porties saus met uitjes. De super catamaran kost € 10 maar wie het binnen een half uur lukt om de snack op te eten hoeft niet te betalen.

Frikandellenijs
Utrechtse ijssalon Roberto Gelato, die normaal Italiaans ijs van hoge kwaliteit maakt, heeft tijdens de zomermaanden frikandelijs verkocht. De ijssmaak die inspeelde op de frikandellenhype was een groot succes.

Frikandellen vlaaiFrikandellenvlaai
Bakkerij Engels uit Grubbenvorst bedacht voor een verjaardag een frikandellenvlaai. De vlaai werd gevuld met curry en ongeveer tien Beckers frikandellen. De frikandellen zijn in stukjes gesneden en over de bodem verdeeld.

Klojo
De Klojo is een nieuwe snack bedacht door cafetaria Borst. De naam heeft de snack te danken aan “wat geklooi” in de keuken. De Klojo is een frikandel, gewikkeld in spek, gepaneerd en in het frituur gedaan.

Pizza Marjolein

Turkse pizza met diverse snacks
Cafetaria Ten Beste uit Utrecht maakt unieke Turkse pizza’s. Waar de vulling van een traditionele Turkse pizza bestaat uit pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie. Geeft cafetaria Ten Beste de mogelijkheid om het gehakt te vervangen voor een andere snack.Kroketten, Mexicano’s, kaassoufflés alle snacks worden in een Turkse pizza gerold.  

Meterlange kapsalon
Kwalitaria Breda-Bisschophoeve verkoopt een kapsalon van één meter! Ja dat zijn 100 centimeters aan vlees, friet, saus en sla. Hongerige snackers rijden er die kwartier voor om deze snack te proberen.

Kebab souffleKebabsouffle
Smullers mixt de Arabische en Hollandse in de kebab soufflé. Het is precies wat u denkt dat het is een kaassouflé zonder kaas maar met kebab. Een topper!

Discodel
Tenslotte de favoriet, zo eenvoudig, zo vreemd en tegelijk toch best smakelijk: de discodel.  Dit is een frikandel met mayonaise en discodip. De zoetigheid van de discodip is bijna niet te proeven, wel zorgt de dip voor een extra structuur in de mayonaise.

Rookworstkroket
De rookworstkroket was een idee van FEBO. Hema werd uitgenodigd om samen met FEBO een unieke samenwerking aan te gaan. Hema wees dit voorstel af waarna Unox wel oren had naar de kroket. De kroket werd uiteindelijk één weekeind getest.

Deel dit snacknieuws op:

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *