De oesterkroket
Een kroket is makkelijk te bereiden en ziet er altijd heerlijk uit. Dat is ook de reden waarom een slakkenkweker een slakkenkroket bedacht. Wat werd er gedaan met overlastgevende ganzen? Ook die werden verwerkt in een kroket. Zo heeft iedere kroket zijn oorsprong. De Oesterkroket werd bedacht tijdens een workshop ragout maken.
Ragout met krokant jasje
Matijn Wijn van De Oestercompagnie en de Belgische Niko Gedopt doken de keuken in voor een workshop oesterragout maken. De gemaakte ragout werd zo goed ontvangen dat ze er meer mee wilden doen. Omdat ragout zo lastig eet hebben ze er een krokant jasje omheen gemaakt. En zo ontstond de oesterkroket.
Perfectie
Daarna moest de kroket nog in geperfectioneerd worden. Aan de keukentafel van de Oestercompagnie werden honderden kroketten gerold en werd het receptuur verder verfijnd. Tenslotte werd er een naam verzonnen: de Oesterbullet.
De Oesterbullet is een kleine croquette gemaakt van oesters, ragout en zeewier. Zou u een oestercroquet willen proberen? De Oestercompagnie serveert de Oesterbullet, Makro verkoopt ze als Oestercroquet. Of neemt u liever een van de andere kroketten?