De tien populairste snacks van 2014

Top10 snacks 2014Vergeet de top 2000, denk niet aan het nieuwsoverzicht of alle andere overzichtslijstjes want dit is de lijst der lijsten. Dit zijn de tien populairste snacks van Snacknieuws van 2014. De lijst is samengesteld op basis van de meestgelezen Snacknieuws artikelen en met behulp van de deskundige Snacknieuws jury. Dit zijn de snacks van 2014:


Advertentie


10. De vele nieuwe hamburgers
Op de tiende plek staan de vele nieuwe hamburgers die we in 2014 voor het eerst mochten verwelkomen. Wat dacht u van de triple cheeseburger, of de triple bacon burger van McDonald’s. Burger King kwam met een Angry XT. Bij Snackpoint werden de hamburgers vierkant en Kwalitaria had een aantal seizoensburgers. Vergeten we er dan nog een paar? Ja waarschijnlijk wel.

Snack zonder naam met uien9. Snack zonder naam
De Snack zonder naam is een geniale zet van de Vries Snacks. In plaats van na te denken over een nieuwe naam mocht de consument dit doen. Dit deden ze in grote getale. Alleen al bij snacknieuws kwamen tientallen namen binnen. In januari zal de nieuwe naam bekend gemaakt worden. De snack was daarnaast ook nog eens een ware aanvulling op het assortiment. Een dik verdiende negende plaats dus.

8. Ovensnacks
Omdat een frituurpan niet altijd in de buurt is brachten Mora en Kwekkeboom een assortiment aan ovensnacks uit die net zo lekker zouden moeten zijn als de gefrituurde broeders. Nu hebben we dus bitterballen, kroketten en frikandellen uit de oven.

7. Grand Big Mac
Alsof de Big Mac nog niet Big genoeg was. McDonald’s kwam daarom met een Grand Big Mac, een grote broer van de Big Mac. Deze reus werd goed geconsumeerd door onze lezers vandaar een aparte vermelding in deze lijst. Wie weet komt die weer terug in 2015. Wij hopen van wel.

6. Lay's Raad de smaakChipssmaken Lay’s
Chipsfabrikant Lay’s bedacht drie nieuwe chips smaken en u mocht raden om welke smaken het ging. Kroket, friet, bokkenpootjes, curryworst, softijs, alles kwam voorbij. Uiteindelijk bleek het te gaan om Kaassoufle met chilisaus (gele zak), hollands stoofpotje (groene zak) en dubbelvla choco vanille (roze Lay’s zak).

5. WK producten van McDonald’s
Zonder enige verwachtingen ging het Nederlands Elftal naar Brazilië. De nu al legendarische derde plaats hadden we nooit verwacht. De selectie van McDonald’s bestond uit een oranje donut, WK burger met bacon, WK snackbox, perzik-mango milkshake en WK McFlurry. De WK producten hebben het niet tot de derde plaatst geschopt maar krijgen wel een eervolle vijfde plek.

4. Kapsalon
De kapsalon stond vorig jaar nog op 1, dit jaar niet minder populair maar wel minder in het nieuws. Reden voor ons om de calorieënbom net buiten de top 3 te plaatsen. Wie weet waar we deze snack volgend jaar terugzien.

3. Vierkante frikandel(Vierkante) frikandel
In januari was daar opeens de vierkante frikandel. Een frikandel zoals elke andere alleen dan vierkant. Zo valt de snack meer op werd er gezegd. En u liet merken dat het klopt. Ook kwam in 2014 de energiedrank frikandel op de markt, de Booster. Maar daarover later meer. Ook was de frikandel jarig. Al met al was het een goed frikandellen jaar met vele hoogtepunten.

2. Zuurkoolpizza van Domino’s
De zuurkool pizza is uniek in Nederland en zelfs uniek in de wereld. Domino’s bedacht de pizza en stopte de worst in de korst. Of de pizza lekker is weten we niet maar het is wel een favoriet bij de bezoekers van Snacknieuws.

1. Booster
BoosterDe Booster staat dit jaar op nummer 1. Zelden heeft een snack de mensheid zo beziggehouden. Een frikandel die vierkant is dat is tot daaraan toe. Maar een vierkante frikandel met energiedrank smaak en werking was voor veel mensen net even te veel. Iedereen wilde er over lezen maar wie durfde de snack te proeven? Wij wel. Niet geheel toevallig kwam ook deze topper uit de koker van De Vries Snacks.

0. Saus
Ook zeer populair maar niet onder de noemer snack te plaatsen waren Brander mayonaise en Hellmann’s mayonaise. Natuurlijk niet te missen bij een lekkere snack. Brander werd geprezen om de unieke smaak. Hellmann’s werd dat ook totdat de receptuur veranderde. Het gevolg was een storm van kritiek aan het adres van Unilever.

Wat is uw favoriete snack van 2014? Laat het ons weten via een reactie.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “De tien populairste snacks van 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *