De tien populairste snacks van 2015

10 snacksTegen het eind van het jaar verschijnen alle lijstjes. Er is maar één lijst die er echt toe doet, en dat is de lijst de tien populairste snacks van 2015. Deze lijst is samengesteld door het hele jaar de populariteit van snacks te meten. We meten dit op basis van artikelen die gelezen en gedeeld worden door de bezoekers van Snacknieuws. We kunnen daarom stellen dat u deze lijst zelf heeft samengesteld.

Dit zijn de tien populairste snacks van 2015:

10. Friet
AD FriettestWe beginnen deze lijst met friet. Friet is een allemans friet. Want wie lust er nou geen friet? Toch is er veel verschil in friet. In zowel de kwaliteit, de smaak, de temperatuur als de hoeveelheid. Het is daarom niet geheel toevallig dat friet de tiende positie dankt  aan de AD friettest en alle heisa er omheen.

9. Ovensnacks
Niet alles hoeft in de frituurpan want ook middels een airfryer of oven is een hele lekkere snack te maken. Het is duidelijk dat er een markt is voor alternatieve manieren van het bereiden van een snack. Het is voor ons misschien niet te bevatten maar niet iedereen hangt graag in de walm van een frituurpan. Daarnaast weten fabrikant ovensnacks qua smaak en krokantheid steeds meer in de buurt te krijgen van een snack uit de frituurpan.

8. Bicky Burger
Logo BickyDe Bicky burger is terug van weggeweest. Ons snackvrienden uit België kennen deze burger maar al te goed. In Nederland werd de burger ook al eens geïntroduceerd maar toen lukte het niet om  een voet aan de grond te krijgen. Dit jaar werd de burger van producent IZICO snacks op diverse locaties opnieuw in het assortiment opgenomen en daar werd enthousiast op gereageerd.

7. Kroket
Op plek 7 zien we een kroket. Heerlijk tijdens de lunch op een broodje. Moet u een lunch organiseren regelen dan in ieder geval kroketten, dan scoort u zeker een 7. Het is daarom niet meer dan logisch dat we deze snack terugzien in deze lijst.

6. Happas
HappasHappas, de groente ballen van Mora zijn een mooie toevoeging aan het “ovensnack assortiment”. De Happas verdienen door de populariteit een aparte plek en zijn daarom niet genoemd op plek 9 onder de ovensnacks. Toch is er enige kritiek op de ballen en dat komt uit onverwachte hoek. De balletjes zijn namelijk wel gevuld met groente maar niet volledig vegetarisch. Dit komt door het gebruik van dierlijke vetten. En dat is vooral een schop tegen het zere been van vegetariërs. Gelukkig kunnen ze op Snacknieuws hun beklag doen.

5. Mayonaise
Toegegeven mayonaise is geen snack maar wel de belangrijkste saus over een snack. En iedere snacker heeft een mening over mayonaise. Want we raken er niet over uitgesproken. Wat is uw favoriete mayonaise? Veel snackers zouden als antwoord Hellmann’s geven maar dat was voor het veranderen van de receptuur. Deze verandering is bij veel letterlijk en figuurlijk niet goed gevallen. Gelukkig hebben we dan altijd nog Brander Mayonaise die via Smullers sinds kort op heel veel plaatsen verkrijgbaar is.

4. McDonald’s
Maestro burgerWaar McDonald’s het zwaar lijkt te hebben door de veranderende markt blijven de snacks (vooral online) populair. De burger van McDonald’s die er qua populariteit met kop en schouders bovenuit stak is de Maestro burger. Vanaf het eerste moment consumeren de bezoekers van Snacknieuws het artikel over deze burger als een hongerig dier dat opzoek is naar een prooi. Maar ook de prijslijst van het fastfoodconcern en de gelekte kortingscodes werden meer dan goed gelezen.

3. Shoarma, gyros, döner en kebab
Een artikel over shoarma, gyros, döner en kebab was dit jaar goed voor 30.000 bezoekers (!). Het zijn heerlijke snacks voor tijdens of na het uitgaan. De discussie waar het verschil nou echt inzit blijft ook de bezoekers van Snacknieuws bezig houden. Omdat we shoarma, gyros, döner en kebab ook terug zien in andere populaire snacks zoals een broodje döner of een kapsalon is de derde plaats meer dan terecht.

2. Kapsalon
Net als in de meeste cafetaria’s is de kapalon ook in deze lijst van vaste waarde. Bomvol calorieën en toch zo populair dan moet het wel een goede snack zijn. Na het eten van een kapsalon kunt u er wel weer even tegenaan.

1. Frikandel
Frikandel speciaalHet maakt niet uit of het gaat om het WK frikandellen eten, de hoeveelheid frikandellen die iemand per dag mag eten, de historie van de frikandel of andere interessante frikandellen weetjes als het maar over de frikandel gaat. Ieder artikel dat over frikandellen gaat heeft op de lezers van Snacknieuws een streepje voor. Waarschijnlijk omdat we dol zijn op deze snack, ook al durven we het niet altijd hardop te zeggen. Maar wij weten wel beter!

We kunnen de lijst nog een stuk langer maken maar we beperken ons tot deze tien toppers. Heeft u nog een aanvulling of bent u het met de lijst eens? Laat het ons weten via een reactie.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “De tien populairste snacks van 2015

  1. Dit vind ik wel een hele vreemde lijst met mayonaise als snack. Verder ben ik er van overtuigd dat de Mexicano zeker in dit rijtje thuishoort of is hier de retail ook meegerekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *