De vierkante frikandel blijkt niet nieuw te zijn

Vierkante frikandelOnlangs bereikte een opmerkelijk bericht over de vierkante frikandel ons. Nee, de frikandel is echt vierkant. Toch blijkt er iets aan de hand te zijn met deze vierkante staaf. De vierkante frikandel is namelijk al veel eerder bedacht en ook al in productie geweest.

Via Maurice de Kroon van van Reusel ontvingen wij de volgende mail:
Snackfabrikant Vanreusel introduceerde onlangs op de Horecava de Vierkante Frikandel. Doorgaans is de frikandel rond van vorm en geniet als zodanig al meer dan 50 jaar haar bekendheid. Hierdoor kwamen er vragen over wat de toegevoegde waarde is van deze letterlijk vierkante frikandel. Het antwoord is doordacht waarbij er een gedegen visie achter deze introductie ligt…

Vanreusel gebruikt voor deze nieuwe Vierkante Frikandel namelijk de meest hoogwaardige grondstoffen en het beste kruidenpakket. Hiermee mikt men zich op het gat dat is ontstaan aan de bovenkant van de markt. Niet voor niets draagt deze Vierkante Frikandel het predicaat Premium Quality. Op de Horecava werd deze onderscheidende frikandel zeer enthousiast ontvangen door veel horecaondernemers die zich willen onderscheiden.

Het oorspronkelijke idee voor een vierkante frikandel kwam bij de formule Bram Ladage vandaan, bekend om zijn handgesneden patat en verse kroketten. “Tot 2001 hebben wij jaren lang vierkante frikandellen gehad die bij Den Eijnden snacks werden geproduceerd”, verteld Rocco Ladage van de genoemde keten, “nu de hang naar echt en authenticiteit steeds groter wordt wilden we ook graag ‘onze’ vierkante frikandel weer terug. Samen met Vanreusel hebben we weer een vierkante frikandel weten te creëren, met de oorspronkelijke smaak van toen, en een hoogwaardige receptuur”. “Op de vorm hebben we geen patent, maar het is wel een echte Bram Ladage frikandel geworden”, zegt Rocco. “Dat Vanreusel hem in hun assortiment heeft opgenomen zien wij als een compliment voor ons idee. Of het aan de vorm of de kwaliteit van de frikandel ligt weten we niet, maar we zijn sindsdien wel meer frikandellen gaan verkopen” aldus Rocco Ladage.

Namens,
Rocco Ladage / Maurice de Kroon

De vierkante frikandel is dus oorspronkelijk een uitvinding van de keten Bram Ladage. De huidige vierkante frikandel is een mooie samenwerking van Van Reusel en Bram Ladage. Fijn dat dit ook weer is opgelost.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *