De winst van de horecava: de Snertkroket en het Jochempie

SnertkroketVoor Snacknieuws mocht ik twee weken geleden de Horecava bezoeken. 9 enorme hallen, 640 standhouders met eten, drinken of apparatuur om eten of drinken mee te maken, mee in te pakken, vanuit te serveren, in te bewaren of op te leuken. Kortom, alles rondom eten en drinken. En ik mocht daar de nieuwste snacks gaan proeven om er verslag over te doen aan jullie, snack-lovers.

Vol verwachting en met een lege maag ging ik met mijn vriend en een vriendin als smaakpanel in de arm, op maandag 11 januari naar de RAI. We parkeerden de auto, voor een boel geld (zoals het Amsterdam en haar evenementen betaamd) en liepen linea recta naar hal 9, de snack-hal.

Binnen no time liepen we met een ijsje links en bitterbal in de rechterhand. De hal bleek een overbelichte verzameling van snackbars zonder muren ertussen op een synthetisch groen tapijt, draaiend om één ding: handel. Een opvallende trend waren de snacks uit de oven. Ik heb twee echt nieuwe snacks gevonden in hal 9; de snertkroket (zie afbeelding) en de SatéPUCK.

SatéPUCK
De SatéPUCK doet op het eerste gezicht denken aan een bamischijf gevuld met kipsatéragout. Satésaus is lekker ergens bij of overheen, en zelfs lekker in een krokant jasje, maar een hele puck gevuld ermee is wat veel van het goede. Bovendien zijn er in het snacklandschap al een aantal succesvolle satésnacks, zoals de satérol, of de berenhap met satésaus (waar de saus dus als topping gebruikt wordt in plaats van als hoofdrolspeler). Een satéliefhebber zal zich gelukkig prijzen met deze snack, maar ik heb liever alleen een kloddertje bij mijn frietje oorlog!

SnertkroketSnertkroket
De Snertkroket daarentegen klinkt meteen als een goed idee. Snert is populair en hartstikke lekker in de koude wintermaanden, kan prima gegeten worden in een vollere versie omlijst met een gefrituurd gepaneerd jasje. Mijn smaakpanel was ook enthousiast en proefde mee. Hij miste wat zout, maar de snack zag er goed uit en smaakte naar goede snert. Dit zou een ideale variant voor de vegetariër op de groentekroket kunnen zijn, maar in de informatiefolder lezen we dat er gerookte worst en stukjes spek in de kroket zitten. Logisch ook, dat hoort erbij. Mosterd zou ook een logische toevoeging zijn voor bij deze snack, maar die ontbrak. Al met al een leuke en lekkere toevoeging aan het snackpalet van een snackbar of het borrelmenu van een restaurant.

Jochempie
Op mijn weg naar buiten liep ik op de valreep nog tegen het Jochempie aan, een gehaktsnack met stukjes ui erin. Vooral de naam doet de snack eer aan. Gooi daar nog wat satésaus op als je volgende week de polonaise uitstapt en je avond is helemaal compleet. Alááf!

Jochempie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *