Don Gorkse 25000e Big MacIedereen heeft wel op een moment in zijn leven een fixatie, als kind of het nu lego, barbies of treintjes betreft. Vaak gaat dit over als de andere sekse in beeld komt en krijgt de jonge adolescent aangepaste interesses en dito obsessies. Maar om deze levensfase maar bruut over te slaan en je leven rond een hamburger te bouwen, het kan. Donny G. is het levende bewijs.

Bonnetjes sparen
Hij was 17 toen hij zijn liefde vond. Nadat hij zijn eerste auto had reed hij direct naar de dichtstbijzijnde McDonald’s. Hij at die middag 3 Big Mac’s en kwam diezelfde dag nog twee keer terug om er in totaal 9 te verorberen. De maand hieraan volgend at hij in totaal 265 Big Mac’s volgens zijn zeggen en zijn goed bewaarde bonnetjes. Jarenlang at hij elke dag minimaal 2 Big Mac’s

Big Mac
De Big Mac

Het kan nog gekker
Wie heeft er een beeld van Ronald McDonald in zijn tuin? Wie steekt er op zijn verjaardag kaarsen in zijn hamburger? Juist, Donny G. Het verhaal wil dat Don G. ooit een hamburger bij de concurrent at maar dat was alleen om een weddenschap te winnen – met het gewonnen geld ging hij linea recta weer naar McDonald’s. Don Gorske want zo heet hij voluit heeft inmiddels sinds 1972 ruim 29000 Big Mac’s genuttigd. Van elke Big Mac die hij at heeft hij opgetekend waar en wanneer hij hem gegeten heeft.

Don Gorkse 25.000e Big Mac
Don Gorkse tijdens eet zijn “25.000e Big Mac”

Slechte dagen
Maar ook Don kent zijn slechte dagen, dan eet hij geen Big Mac. Gelukkig voor hem zijn dat er maar 8 sinds hij met zijn Big Mac fixatie begon. Bijvoorbeeld de dag dat zijn moeder stierf heeft hij haar wens gerespecteerd en ook waren er wat sneeuwdagen waarop de McDonald’s niet open ging. (we hebben het over Amerika). Maar Don leert… voor sneeuwdagen heeft hij nu een buffer Big Mac’s in de vriezer.


Donny G. was ook te zien in de film Super Size Me. Bekijk het fragment.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *