Eéntje is lekker, maar zo veel?

Afgelopen week was het weer zo ver: Independence Day, oftewel 4 juli, de dag dat het Congres de onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten goedkeurde. Dit wordt elk jaar in het hele land op uitbundige wijze gevierd met festiviteiten. Op Coney Island, Brooklyn NYC hebben ze hun eigen ludieke manier van het vieren van de onafhankelijkheid. Elk jaar word daar op 4 juli de beroemde hotdog eetwedstrijd gehouden.

Het evenement is één van de grootste in zijn soort en wordt georganiseerd door Nathan’s, de bekendste hotdogverkoper van NYC en ver daarbuiten.Het is de bedoeling om zoveel mogelijk hotdogs (worst én broodje) naar binnen te werken. Dit jaar is de teller blijven staan op 62 hotdogs (record is 69 !!). Wij van de redactie vinden dit nog steeds een hele prestatie, aangezien wij meerdere malen de hotdogs van Nathan’s hebben mogen proeven… Onze eigen frikandel-eetwedstrijden steken maar magertjes af bij de omvang van dit evenement, echter verdienen zij toch onze voorkeur (speciaal met uitjes graag!).

Tip voor de vakantiegangers/hotdogliefhebbers: probeer zeker ook Gray’s Papaya op Broadway en 72th. Nathan’s is te vinden in Coney Island dicht bij de boardwalk. Voor wie de beelden aan kan, zie:

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *