Frikandel op een stokje lijkt nieuwe trend te worden

Frikandel op een stokjeMisschien zie je deze zomer mensen lopen met een frikandel op een stokje. Dit is dan geen nieuw ijsje maar een uitvinding van de Volendamse snackbareigenaar Peter. De eigenaar zocht naar een manier om af te komen van al het extra afval en aan de andere kant moest de snack makkelijk gegeten kunnen worden.

Door een stokje in de frikandel te stoppen lost de snackbar twee van de problemen op. Er moet gezegd worden dat het wat onhandig is met saus maar dat maakt de meeste mensen niet uit. Ze vinden het er leuk uit zien en de frikandel smaakt net zo lekker. Volgens de eigenaar zijn de stokjes een stuk goedkoper dan bakjes en is het beter voor het milieu. “Het mes snijdt aan twee kanten en vooral kinderen vinden het fantastisch” zegt Peter hierover. “Ik heb er zelfs een naam voor verzonnen: frikanstiks.”

Frikandel op een stokje

Corndogs
Zijn we een nieuwe trend op het spoor? Waarom ook niet? In Amerika eten ze al jaren corndogs. Een hotdog op een stokje omhuld met een dikke laag maïsmeelbeslag dat daarna gefrituurd wordt. Peter blijft zolang er vraag naar is de frikandellen met een stokje serveren. “Wie weet zien we de Frikanstiks op steeds meer plaatsen“.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *