Gaan straks alle snackbars over op een infrarood-frituurpan?

InfratuurOm energiezuiniger te zijn besloot snackbar FrieteRia uit Dronten om midden 2022 te experimenteren met infrarood en zo van het gas af te gaan. Het idee kwam na een item op BNR over infraroodverwarming. Een half jaar later stond de infrarood frituurpan op de Horecava en wonnen Ria en Tom Dekker zelfs de innovatieprijs met hun Infratuur.

Heel veel voordelen
Naast dat er geen gas meer nodig is heeft de infrarood frituurpan meer voordelen. Zo is er minder olie nodig, is de apparatuur makkelijker te reinigen, is het ombouwen naar infrarood relatief simpel te realiseren, is er tot 35% minder energiegebruik in vergelijking met gas, gaat de olie langer mee en is infrarood tot 20% sneller in vergelijking met gas. Kortom alleen maar voordelen voor de Infratuur.

Smaak
Maar het enige dat we willen is of de friet ook lekker smaakt. Het mooie is dat we direct de proef op de som kunnen nemen en een portie  frieten uit de met infrarood verwarmde frituurpan krijgen. Gekscherend krijg ik te horen dat ik vanavond licht zou gaan geven, maar niet is minder waar. de frieten smaken uitstekend en er is geen verschil te merken tussen een standaard frituur of eentje met infrarood. Kortom dit is een fantastische innovatie die terecht in de prijzen is gevallen. Dus gaan we straks meer snackbars zien die overstappen op infrarood?

Infratuur

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Een gedachte over “Gaan straks alle snackbars over op een infrarood-frituurpan?

  • 11 februari 2023 om 17:27
    Permalink

    We hebben 2 jaar getest en zijn nu in gesprek met een bak wand fabrikant om verder te ontwikkelen
    We houden belangstellenden op de hoogte via de site

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *