Frietbakje saus

Geen gratis saus meer bij pompstations

Frietbakje saus (Flickr:  Funky Tee)Schande! Waanzin! Nederland moet in actie komen! 3FM DJ Mark van der Molen is geschokt. In zijn nachtelijk snacktocht kwam hij bij een tankstation. Snackliefhebber als hij is kocht hij een snack. Bij een pomp is dat vragen om problemen. Voor de bijbehorende saus moest hij 40 cent extra betalen. Ja, dat is schrikken.

Saus uit een automaat

Sausautomaat
Een sausautomaat, niet degene in kwestie.

De saus is vaak nog de enige reden dat de snacks bij een pomp nog redelijk weg te krijgen zijn. Het gaat natuurlijk niet om de 40 cent maar bij een snack hoort toch saus? Helemaal bij een tankstation? En voor de prijzen die ze voor een kroketje of saucijzenbroodje durven te vragen kan er heus een beetje saus vanaf. De sausautomaat in kwestie, waar hij dus 40 cent in moest doen, lijkt volgens Mark op een condoomdispenser. Maar in plaats van een regenjas komt er een vingerhoedje aan mayonaise uit. Dat is veel te weinig. Schijnbaar is deze trend in 2009 ingezet. Is dan helemaal niets meer heilig?

Oproep voor meldpunt
Tijd dus om van ons te laten horen. In zijn radioprogramma Nogal wakker roept de kersverse 3FM DJ de luisteraars op om van zich te laten horen. Volgens Mark moet er een meldpunt komen zodat we de pompstations die extra geld vragen voor saus in kaart kunnen brengen. Persoonlijk zou ik doorrijden naar de volgende pomp, om daar een lekkere taaie kroket weg te happen, met extra veel saus.

Heeft u ook zo’n pompstation gezien die extra vraagt voor saus? Laat het ons weten via een reactie.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *