Gezondere hotdog is net zo lekker

Goed nieuws: wetenschappers hebben een manier gevonden om hotdogs gezonder te maken. Wetenschappers van de Universiteit van Guelph in Canada hebben een manier gevonden om een deel van het verzadigd vet (het slechte vet dat leidt tot verhoogd cholesterol en het risico op hart-en vaatziekten vergroot) van hotdogs te verwijderen.

Verzadigde vetten vervangen
De gezondere hotdog is gemaakt van een mengsel van ethylcellulose en plantaardige olie. Alejandro Marangoni, die food and soft materials science studeert aan de Universiteit van Guelph zegt dat ethylcellulose de helft van de verzadigde vetten kan vervangen in rundvlees hotdogs zonder dat dit ten koste gaat van de smaak of textuur. Een geweldige uitvinding dus!

Deel dit op

Meer vet nieuws

Reactie op hamburgerreclame met Kate Upton

Heeft u de reclame van Carl’s JR gezien waarbij Kate Upton op een zeer wulpse manier een hamburger aanprijst? Onderstaande video is een reactie op die reclame. Komediant Adam Ray laat zien hoe hij over de reclame denkt. En dat is gerust bizar te noemen…

Extra light chips?

Zelden zal de teleurstelling bij een snackliefhebber zo groot zijn als na het openen van dit zakje chips. Kijk u zelf maar:


Reacties

  1. Doggie American Hotdogs

    Dit is natuurlijk geweldig nieuws, echter is het logisch dat de maker ervan beweert dat de smaak en textuur hetzelfde zijn gebleven. Verder onderzoek hiernaar zal vast uitwijzen of dit ook het geval is. Hoe dan ook, de techniek staat voor niks!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *