Hamburger van $1600 is ode aan Houston

Black Gold burgerWie altijd klaagt over dure hamburgers kan maar beter niet bij het Post Oak Hotel in Houston eten. Daar verkopen ze namelijk een hamburger van $1600 (zo’n €1450).

Gold rush
De prijzige burger draagt de naam Black Gold Burger. De prijs is gebaseerd op het gebruik van exclusieve ingrediënten, het rijkelijk belegde broodje en het gebruik van bladgoud. Inspiratiebron voor de burger is de “Gold Rush” die een grote rol heeft gespeeld in Houston en de daarop volgende ontdekking van olievelden. In Houston zijn namelijk duizenden olie en energieproducenten gevestigd.

Black Gold burger

Ingrediënten
De gebruikte ingrediënten zijn ruim 450 gram Wagyu A5-rundsvlees uit Japan, schijfjes gebakken foie-gras gekruid met zwarte truffels en truffelolie en een zwart broodje doorweekt in kaviaar en voorzien van 24-karaats eetbaar goud. Het zwart-goudkleurige broodje is dus ook een knipoog naar de stad Houston. De Black Gold Burger wordt daarnaast geserveerd met handgesneden frietjes die ook voorzien zijn van een laagje goud. Uiteraard mag een drankje niet ontbreken dus krijg u er een fles Dom Perignon champagne bij.

Het is echter nog niet de duurste hamburger ter wereld, in Dubai is er een hamburger die $10.000 kost.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *