Kroket

Broodjes kroketUiteraard kan er iedere dag een kroket gesnackt worden maar vandaag is het echt krokettendag. Aangezien we zo’n 25 kroketten per jaar eten (300 miljoen per jaar) verdient deze snack een eigen feestdag.

Boek
Sinds 2014 is 9 oktober Nationale Krokettendag. Dat jaar verscheen Het Krokettenboek geschreven door journalist Johannes van Dam. Volgens de culinair journalist verdiende de geliefde en veelzijdige snack meer respect. Hij verzamelde alles over de kroket in één boek. Helaas overleed de journalist voordat hij het boek af had. Twee vrienden hebben de laatste hand gelegd aan het boek zodat het uitgegeven kon worden.

Veelzijdige kroket
In Nederland eten we het liefst een rundvleeskroket, kalfskroket, goulashkroket, satékroket en kipkroket. Een kroket leent zich echter ook voor veel andere vullingen. Denk dan aan een slakkenkroket, rookworstkroket, oesterkroket, ganzenkroket, speculaaskroket en een lasagnekroket.

Eerbetoon
Als ultiem eerbetoon besloten de vrienden om de verjaardag 9 oktober van Johannes van Dam uit te roepen tot de dag van de kroket.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *