Happas

Happas: de Nederlandse tappas van Mora

HappasMora heeft kleine groente snacks bedacht, speciaal voor in de oven. Deze snacks genaamd Happas zijn gevuld met allerlei groentes omhuld met een krokant korstje. Het zijn net bitterballen, maar dan uit de oven en zonder vlees.

Tas met groentes
Het begon allemaal met een tas met groentes die op de redactie van Snacknieuws werd afgeleverd. Groente en Snacknieuws, dat is niet direct een combinatie of link die wij kunnen leggen. Zijn we te ver gegaan? Hebben we een vegetariër boos gemaakt met al die calorierijke vleesbommen? Groentes MoraEen week later staat Mora voor de deur. De verse groentes zijn een introductie van hun nieuwste snack: Happas. Gelukkig, we kunnen weer opgelucht adem halen en hoeven niet bang te zijn dat we een afgehakte broccoli in ons bed vinden.

Geen frituurpan, geen vlees
De Happas kunt u in de oven of de Airfryer bereiden. Er komt dus geen frituurpan aan te pas. De snack worden door Mora al de Nederlandse Tappas genoemd. Heerlijk op een borrelplank of als onderdeel van een maaltijd. De snacks zijn gevuld met allerlei groentes zoals prei, tomaat, aubergine, broccoli en champignons. Vlees zult u in deze snack niet vinden maar door de bereiding zijn de Happas niet vegetarisch: er zitten dierlijke vetten in.

Vier smaken
De Happas zijn in vier smaken verkrijgbaar. Tijdens het bezoek van Mora mochten we de Happas direct testen. Daarom heb ik mijn bevindingen achter de smaak gezet:

 • Prei met mosterd en oude kaas – Dit is van alle Happas de snack met de meest dominante smaak.
 • Gegrilde aubergine, paprika en courgette – Een lekkere, pikante bal. De verschillende groentes proef je goed.
 • Champignons, brocolli en tuinkruiden – Lijkt het meest op een gewone bitterbal. Deze Happas is dus ook prima te combineren met mosterd.
 • Tomaat, risotto en mozarella – Naar mijn mening de lekkerste van allemaal. Lijkt een beetje op pizza.
Happas van Mora
(vlnr: prei met moster en oude kaas, tomaat risotto en mozarella, gegrilde aubergine paprika en courgette, champignons brocolloi en tuinkruiden)

Door de vorm en het uiterlijk is de gelijkenis met de Chick-Ins van Mora groot. Maar dit is alleen het uiterlijk, de smaak en de ingrediënten zijn wel degelijk anders.

Durft het aan om een snack te eten die niet uit de frituurpan komt en veel groenten bevat? Is het antwoord ja dan moet u zeker de Happas proberen. De Happas zullen vanaf week 20 verkrijgbaar zijn bij verschillende supermarkten door het land. Voor de adviesprijs van €2,59 krijgt u tien Happas.

Mora Happas Verpakking

Bekijk de Happas reclame van Mora:

Voor jou geselecteerd:

16 thoughts on “Happas: de Nederlandse tappas van Mora

 1. WAT EEN GEMISTE KANS!
  Groente in een feestjasje maar …ach wel dierlijke vetten wat sneu..
  Jullie slaan de plank volledig mis, en nee ik ben GEEN vegetarier maar gun deze mensen wel een leuke snack.Uit protest koop ik het daarom niet en zal proberen mensen ervan te weerhouden tot jullie het recept hebben aangepast…..
  Jullie bitterballen eten wij met smaak!9
  mvg s balk

  1. Helemaal mee eens!!! Onzinnig op deze manier. Vriendlief kwam er heel blij mee thuis, maar na het lezen van de ingredientenlijst was daar de domper op de feestvreugde.
   Als je voor groenteballetjes gaat doe het dan goed. Dat kan prima zonder gelatine of andere dierlijke ingredienten…

 2. WAT EEN GEMISTE KANS!
  Groente in een feestjasje maar …ach wel dierlijke vetten wat sneu..
  Jullie slaan de plank volledig mis, en nee ik ben GEEN vegetarier maar gun deze mensen wel een leuke snack.Uit protest koop ik het daarom niet en zal proberen mensen ervan te weerhouden tot jullie het recept hebben aangepast…..
  Jullie bitterballen eten wij met smaak!
  mvg s balk

 3. Wat een pech, l eindelijk lekkere bitterballen met groente, heerlijk vegetarisch, althans dat dacht ik, nee er zitten weer dierlijke vetten in, waarom nu altijd met vlees? Mora adverteert met vegetarisch, maar wel dierlijke vetten erbij, vertel dit dan ook tijdens een reclamespotje!!!!!

 4. Dit is jammer. Wie is jullie doelgroep? Vleeseters zijn over het algemeen niet zo geïnteresseerd in groentesnacks en blijven bij de bitterballen en andere vleessnacks. Vegetariërs (zoals ik) lezen de ingrediëntenlijst van (nieuwe) producten. Dus kopen wij dit niet. Dus, wie is de markt?

 5. Ook ik ben zwaar teleurgesteld dat deze vegetarisch ogende snacks dierlijke vetten/gelatine bevat. Daarnaast smaakten ze zeer matig ondanks dat ze gratis waren.

  Voor een echt top snack uit de oven raad ik Kwekkeboom bitterballen aan. Wel duur en helaas geen biologisch vlees (ondanks de hoge prijs).

 6. Wat jammer dat jullie in de snacks dierlijke gelatine doen!!
  Ik was als Vegetariër juist zo blij met een groentesnack kant en klaar!
  Hopelijk doen jullie hier wat aan?

 7. Wat een vreugde voor mij, Mora heeft groentenballetjes.
  De oven was al voorverwarmd en ik haal ze uit de vriezer
  en ik kijk toch maar eens op de ingredientenlijst en wat zie ik
  rundergelatine.
  Waarom geven jullie dit niet duidelijk aan.
  En waneer denken juliie nu eens aan vegetariers/ veganisten.

 8. Ik was aangenaam verrast, want normaal ben ik geen Mora fan, maar deze hapjes zijn heel lekker! Ik had de aubergine, paprika en courgette versie, maar wil ze zeker allemaal proberen.

  Sneu voor de vegetariërs, maar ik denk dat ze een stuk minder lekker worden zonder gelatine of gelijkwaardige vervanging.

 9. Het is superstom van Mora, want er zijn diverse vegetarische vervangingen mogelijk die helemaal niet duurder hoeven te zijn, zoals guarpitmeel en carageen (uit zeewier). In de van Dobben groente kroketten zit ook geen gelatine en die zijn echt heerlijk, dus het kan best.

 10. Ze Werden in de supermarkt Jumbo aangeboden. Ik enthousiast tegen de dame die ze uitdeelde, zijn ze vegetarisch, JA zegt ze, en ik proef ze dus, ik mag aannemen dat ze weet wat ze aanbied, om er nu dus achter te komen dat dit niet zo is. Lijkt toch nergens op.

 11. Ik kan nergens de courgette paprika en aubergine smaak vinden.. Ik wil deze dolgraag uitproberen.. Komen er nog meer smaken uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *