Hele middelbare school niet meer welkom in Japans McDonald’s restaurant

McDonalds menuIn Nederland zijn er gemeentes die nieuwe snackbars verbieden in de omgeving van een school, in Japan doen ze dat omgekeerd. Een McDonald’s restaurant in de Japanse stad Sagamihara zit op een steenworp afstand van een middelbare school.

Dagelijks komen de leerlingen naar deze McDonald’s voor een versnapering maar het is daarnaast ook een hangplek geworden. En daarmee zijn ze andere gasten en het personeel tot last. Het restaurant ziet zich dus genoodzaakt om alle leerlingen van deze middelbare school de toegang te verbieden. Het besluit werd genomen na een gesprek met de politie en de betreffende school. De school kan zich in het besluit vinden maar ondernam wel actie door de situatie met de leerlingen te bespreken en wat het gewenste gedrag is als je een (fastfood) restaurant bezoekt. Het is onduidelijk of er specifieke gevallen zijn geweest die voor dit besluit hebben gezorgd.

Nu vraag je je af hoe kan een restaurant dit handhaven? In Japan dragen de leerlingen een uniform, ze zijn er dus zo uit te pikken.

 

 

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *