Hot Sauce festival

Het heetste festival ter wereld

Hot Sauce festivalIf you wanna beat the heath, you gotta eat the heath” dit is geen tekst uit de nieuwste Rambo film maar de reclame slogan van de Austin Chronicle, een Amerikaanse krant uit Texas. Deze zomer organiseert de krant al voor de 24e keer het Hot Sauce Festival. Noteer de datum maar alvast in uw agenda 24 augustus 2014. De inschrijving is geopend.

Groter en heter
Sinds 1990 organiseert de krant jaarlijks dit festival en elk jaar wordt het groter en heter.. Het leuke van deze dag is dat je als toeschouwer de kans hebt om honderden sauzen gratis uit te proberen. Zelfs in de categorie Homemade is dit mogelijk, de organisatie zorgt namelijk voor hulp bij het op groter schaal produceren van je zelf ontwikkelde saus zodat een breed publiek kan proeven.

Poster Hot sauce festivalHet reglement
Het Hot Sauce Festival kent drie soorten deelnemers, die dan weer per categorie kunnen inschrijven. De deelnemende competitie niveau’s zijn:
a. Homemade (individuele categorie) voor mensen die thuis een pittige saus maken
b. Restaurants – dus voor de sauzen die in grotere hoeveelheden worden bereid
c. Commerciële bedrijven

Verder de vier categorieën waarop u als deelnemer kunt inschrijven:
Red sauce, Green sauce, Special variety en Pepper sauce.

Hall of Flame
Elk jaar zijn er winnaars in alle categorieën en omdat deze wedstrijd al zo oud is hebben ook een aantal deelnemers in de loop van de tijd meerdere prijzen in de wacht gesleept. Dit alles staat opgetekend en wordt bijgehouden in de “Hall of Flame”. Ook al weer een indicatie dat het hier niet zomaar om een BBQ sausje gaat maar om het zware spul. Hoe heet de sauzen zijn gemeten op de schaal van Scoville is mij niet bekend, maar de jaarlijkse begeleidende mooie kunstzinnige posters doen toch wel een aardige score vermoeden.

Inschrijven, meer info en nog meer fraaie posters kunt u doen op deze website.

Poster Hot sauce festival Poster Hot sauce festival

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *