Het voetballertje is de Ronaldo onder de snacks

Het VoetballertjeSnacks zien er niet altijd even lekker uit, dat maakt niet uit want het gaat natuurlijk om de smaak. Het voetballertje van De Vries Snacks is een heel ander verhaal. De snack ziet er geweldig uit. Ik ben dus ook verheugd dat ik samen met de redactie van Snacknieuws deze nieuwe snack mag testen. Blinkt de snack alleen maar uit in de looks of heeft het voetballertje ook de kwaliteiten om wereldvoetballer van het jaar te worden? We gaan het testen.

Geur
In tegenstelling tot bij de introductie op de Horecava hebben we nu uitgebreid de tijd om de snack te testen. We beginnen daarom bij het begin, met de geur. Het gekruide vlees is zelfs in de diepvries goed te ruiken. Na een 3-4 minuten frituurplezier kom de voetballer boven het frituurvet uitkijken en is de snack klaar om te serveren. De kruidige geur is nog niet verdwenen.

Smaak
Na de eerst hap weten we waar de kruidige geur vandaan komt. Het voetballertje heeft pit. Niet te veel, maar net dat beetje wat nodig is om onderscheidend te zijn. Bij het nemen van de volgende hap proberen we een vergelijking te maken. Lijkt het op een hamburger of een frikandel? Misschien doen we het voetballertje daarmee wel te kort en moeten we zeggen dat het een unieke snack is. Laten we doorgaan naar de saus.

Saus
Welke sauzen horen er op een nieuws snack? Daar komen we maar op één manier achter: door te proberen. Alle aanwezige sauzen worden uit de koelkast gehaald en geprobeerd:

Mayonaise
Ja, goede combinatie. Mayonaise past er goed bij.
Ketchup
Ketchup, zou kunnen.
Mosterd
Nee, bewaar deze maar voor de kroketten.
Curry
Curry kan maar met de kruidige smaak is het een beetje te veel van het goede.
Knoflooksaus
Zeker! Ideale combinatie.

Oordeel
Ik ben er nog niet helemaal achter hoe ik het voetballertje het best kan eten. Is dat op een broodje, kaal, bij de frietjes of misschien kan het wel allemaal? Ik denk dat ik voor de laatste optie kies. Het is een multifunctionele snack die op meerdere posities uit de voeten kan. Doe er wat knoflooksaus bij en de snack kan niet meer stuk. Het voetballertje heeft dus zowel de looks als de kwaliteiten en is daarmee de Cristiano Ronaldo van de snackbar.

Het voetballertje met friet

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “Het voetballertje is de Ronaldo onder de snacks

  • 25 februari 2015 om 13:11
    Permalink

    Deze week door omstandigheden een voetballertje in de koekepan gebakken (zo’n 5 minuten om en om) en ook op deze manier smaakte hij heerlijk! de smaak deed me ook aan “Smack” denken iets wat we vroeger toen ik jong was wel aten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *