Jonge Amerikanen snacken steeds vaker
50% van de Amerikanen in de leeftijdcategorie 18-35 vervangt vier keer in de week een “grote maaltijd” door snacks. Dit blijkt uit een onderzoek gedaan in opdracht van Welch’s Global Ingredients Group (WGIG).
Van de respondenten blijkt zelfs 25 procent 7 keer per week een snack te eten in plaats van een grote maaltijd. De uitkomsten uit dit onderzoek lijken te passen bij de levensstijl van tegenwoordig. mensen zijn steeds drukker en nemen minder tijd om te eten. De meeste snacks worden op het werk of onder weg geconsumeerd; 48% op het werk tegenover 34% in de auto.
Consumenten kunnen niet meer zonder snacks
Volgens Wayne Lutomski, onderdirecteur van WGIG kunnen consumenten met hun drukke levensstijl niet meer zonder snacks. Anders kunnen ze hun lichaam niet voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Bij de keuze van snacks zijn er drie aspecten belangrijk: op één staat de smaak, dan de gezondheid en tenslotte het gemak van het product.