Kassa test vegetarische fastfoodburgers, meeste scoren onvoldoende

HamburgerKassa heeft de vegetarische burgers en vegetarische kipburgers van McDonald’s, Smullers, KFC, FEBO en Burger King getest. Aangezien niet alle ketens vega kip of vega burgers verkopen testen ze totaal vier vegetarische burgers en vier vegetarische kipburgers.


Advertentie


Daarbij krijgt Kassa hulp van Vjeze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig. Naast rapper is Freddy ook culinair onderlegd en maker van diverse eetprogramma’s. Ook de koksopleiding van het ROC test mee. Met een aantal (aankomende) koks die gespecialiseerd zijn in plantaardige producten. Alle burgers worden uitvoerig getest en krijgen op alle belangrijke aspecten een cijfer.

Uitslag test vegetarische hamburgers
Bij de burgers scoort de McPlant van McDonald’s erg goed. Volgens de reacties is er over de smaak en structuur nagedacht. De burger scoort dan ook een vette acht. De Veggie Whopper scoort nog net voldoende. Over de Vega Grillburger van FEBO en de Vegaburger van Smullers kunnen we het maar beter niet hebben.

Plaats
Naam
Fastfoodketen
Cijfer
Prijs
1.
McPlant
McDonald’s
8
€ 5,95
2.
Veggie Whopper
Burger King
5,6
€ 6,45
3.
Vega Grillburger
FEBO
4
€ 4
4.
Vegaburger
Smullers
3,7
€ 3,85

Uitslag test vegetarische kipburgers
Bij de kipburgers staat McDonald’s met de Veggie McChicken ook op de eerste plaats. Het cijfer is met een 5,7 nog net voldoende. De andere kipburgers scoren nog een stuk slechter.

Plaats
Naam
Fastfoodketen
Cijfer
Prijs
1.
Veggie McChicken
McDonald’s
5,7
€ 5,25
2.
Veggie Burger
KFC
5,2
€ 5,95
3.
Veggie Long Chicken
Burger King
4,7
€ 6,45
4.
Chickless Burger
Smullers
4,5
€ 3,85

Bekijk het fragment op de website van Kassa.

Conclusie
De conclusie van de test van Kassa is dat de fastfoodketens over het algemeen nog veel te verbeteren hebben aan hun plantaardige burgers. McDonald’s is met de McPlant (eerste plaatst met een 8) en de Veggie McChicken (eerste plaats met een 5,7) de grote winnaar.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *