Komt de McRib ooit terug in Nederland?

McRibDe McRib is een legendarische McDonald’s snack. Onder een specifieke groep is het broodje enorm populair. De vraag naar de snack is vergelijkbaar met die naar de Big Tasty. De belangrijkste vraag voor McRib fans is: wanneer is de McRib weer verkrijgbaar?

Wat is de McRib?
De McRib is een patty (burger) gemaakt van varken in de vorm van een sparerib.  Vandaar de naam McRib. Overigens bevat het vlees geen botjes. De snack wordt geserveerd op een broodje van 14 centimeter met barbecuesaus, augurken en uitjes. Onder de naam McRib Jr. is er een tijd een kleinere variant beschikbaar geweest.

Wanneer werd de McRib geïntroduceerd?
De McRib werd voor het eerst geïntroduceerd in 1981. Voorafgaand aan deze introductie is het broodje uitgebreid door een panel getest. In 2001 werd de McRib in Nederland geïntroduceerd

Waarom verkoopt McDonald’s de McRib niet meer?
Er zijn diverse verhalen waarom McDonald’s de McRib van de menukaart heeft gehaald. De meest logische is dat de verkoop tegenviel. McDonald’s Nederland besloot in september 2003 om de McRib niet meer aan te bieden. Rond die tijd volgenden veel andere landen dit voorbeeld. Een andere reden waarom de McRib niet meer beschikbaar is zou zijn omdat McDonald’s graag met wisselende producten werkt. Een menukaart is beperkt tot een aantal items en daarom, inspelend op de vraag en bijvoorbeeld het seizoen, zijn er wisselende (seizoens)producten. Tenslotte zou de McRib gestopt zijn omdat de productieprijs te hoog werd en de leveringen van ingrediënten onbetrouwbaar waren.

McRib

Waarom is de McRib zo populair?
De McRib is een uniek product, niet vergelijkbaar met een ander product van McDonald’s. Dat zorgt aan de ene kant voor een groep met trouwe fans terwijl het broodje aan de andere kant niet de grote massa aanspreekt.

Is de McRib dan echt nergens meer te bestellen?
McDonald’s geeft aan dat er in Nederland te weinig animo is voor de McRib. De snack lijkt dus niet snel in het assortiment terug te komen. In het buitenland is de McRib zo nu en dan verkrijgbaar als seizoensproduct en dan met name in de herfst. De Duitsers hebben het helemaal goed voor elkaar want daar staat de McRib nog steeds op het standaard menu.

Fans zijn zo gek op de McRib dat er zelfs een website is waar op te zien is waar de snack momenteel verkrijgbaar is. Hopelijk staat daar op een dag weer een vestiging in Nederland tussen. Maar McDonald’s zegt daar zelf overWe hebben besloten om dit product niet meer aan te bieden vanwege de beperkte vraag. Wij hebben geen plannen het product opnieuw in het assortiment op te nemen. Helaas McRib vrienden, het ziet er niet goed voor ons uit.

Voor jou geselecteerd:

8 thoughts on “Komt de McRib ooit terug in Nederland?

 1. Vind het skandal, dat de mcRib niet meer in de assortiment is, terwijl in andere landen top produkt is , in plaats van mc rib is nu mc kroket , die kan ik ook bij gewoone friettent halen , wil gewoon de klassieker terug , ik en een hoop frienden rijen gewoon over de grens voor de mc Rib

 2. Kunnen we niet via fb iets opzetten help de mcRib terug. Zou wel zo fijn zijn als iedereen er wat van laat weten dan kunnen ze er wat mee.

  1. Hallo Jeroen,

   Er zijn al diverse initiatieven geweest om de McRib terug te krijgen: petities, websites, en ga zo door. Toch heeft McDonald’s Nederland er (nog) niet aan toegegeven. Helaas voor ons.

   Groet,

   Redactie Snacknieuws

 3. Al die vieze bende kan blijven . Big tasty verkleind. Het gaat daar nergens meer over. Het mooiste en beste stukje vlees de mcrib eruit gepleurd. Sinds de mcrib weg is en de mc kroket mocht blijven. En de tasty werd verkleind. Is toch echt de betere burger tent burger King.

 4. Ik rij soms met iemand helemaal naar Duitsland vanuit Almere om een paar MCribs te eten.
  Schandalig dat Nederland ze niet meer verkoopt en dat omdat er een paar moslims tegen varkensvlees zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *