frikandel

Cafetaria top 100 van 2016Ieder jaar ergens in oktober komen we te weten wat de beste cafetaria van Nederland is. Dan maakt namelijk Snackkoerier de cafetaria top 100 bekend. De lijst is gebaseerd op de producten, klantvriendelijkheid, uitstraling, assortiment, hygiëne en originaliteit van een cafetaria. Het ene punt weegt zwaarder dan het andere. Als alle punten zijn geteld dan kan de eindlijst opgemaakt worden.

Het is de vierentwintigste keer dat de wedstrijd werd georganiseerd. Binnen cafetarialand heeft de uitslag veel aanzien. Iedereen hoopt op een goede uitslag. Maar waarom is de cafetaria top 100 zo belangrijk?

Aandacht en klanten
Door de cafetaria top 100 krijgt men een goed beeld van de kwaliteit van een cafetaria. Niet alleen van het eten maar ook van de voorzieningen, hygiëne en andere belangrijke zaken. Ook voor cafetaria’s is er veel aan gelegen om hoog te eindigen. De winnaar krijgt natuurlijk het meeste aandacht. Maar ook de andere cafetaria’s uit de top 10 krijgen vaak een eervolle vermelding. Daarnaast is de beste van een provincie soms te gast op de lokale radio, in het plaatselijke suffertje, noem maar op. Het gevolg is een enorme impuls voor de klandizie. En welk cafetaria zit daar nou niet op te wachten? De vermelding op Snacknieuws natuurlijk niet te vergeten :-)!

Cafetaria top 100 van 2015
In de editie van 2015 won Alida’s smulpaleis overtuigend de titel. Om iedereen een eerlijke kans te geven mag de winnaar van een voorgaande editie de komende jaren niet meedingen naar de titel.

Uitslag cafetaria top 100 van 2016
Terug naar de actualiteit! De lijst waarvan de handen van menig snackliefhebber van gaan zweten. Op de eerste plek is Eethuys De Lind geëindigd, op de tweede plek Verhage Zwijndrecht – Walburg uit Zwijndrecht en op de derde plaats Eetwinkel Polly uit Bemmel. De Hollandse Tuyn is op plek vier de hoogste nieuwe binnenkomer. Verder is het opvallend dat er een flinke vertegenwoordiging is van Zuid – Hollandse cafetaria’s. Maar liefst vier cafetaria’s uit deze omgeving bereikten de top 10. Snack- en broodjeshuis Jongman uit Assen won met 2939 stemmen van de in totaal 8000 binnengekomen stemmen met grote overtuiging de publieksprijs.

Bekijk hieronder de top 10 van 2016:

Naam
Plaats
Provincie
1.
Eethuys De Lind
Oisterwijk
Noord – Brabant
2.
Verhage Zwijndrecht – Walburg
Zwijndrecht
Zuid-Holland
3.
Eetwinkel Polly
Bemmel
Gelderland
4.
De Hollandsche Tuyn
Bergen op Zoom
 Noord – Brabant
5.
Plaza ’T Wapen van Stellendam
Stellendam
 Zuid – Holland
6.
Verhage Burgh – Haamstede
Burgh-Haamstede
 Zeeland
7.
Snackpoint Zöstere
Susteren
 Limburg
8.
Snackpoint de Sticht
Ammerstol
 Zuid – Holland
9.
Kwalitaria de Daltons
Voorthuizen
 Gelderland
10.
Kwalitaria Déli Franche Kamperland
Kamperland
 Zeeland

Een zaak waar alles klopt
Volgens de vakjury is Eethuys De Lind ‘een zaak waar alles klopt’. Vorig jaar gooide de zaak al hoge ogen en daarom werd er ook weer een hoge eindranking verwacht. Dat het daadwerkelijk ook zo is dankt De Lind onder andere aan de locatie, het uitgebreide assortiment, het uitserveren (op een houtenplankje) en het oog voor detail.

Namens de redactie van Snacknieuws feliciteren we de cafetaria’s van harte met de uitslag en daarmee speciaal Eethuys De Lind, Verhage Zwijndrecht – Walburg en Eetwinkel Polly. Bekijk de volledige uitslag van de cafetaria top 100 op de website van Snackkoerier.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *