Vleesloze hamburgerpizza

Kritiek op hamburgerpizza zonder vlees

Vleesloze hamburgerpizzaEen Nieuw-Zeelandse pizzeria kondigde een burgerpizza aan met stukjes hamburger. Na een week blijkt de pizza belegd te zijn met stukjes vegetarisch vlees van het bedrijf Beyond Meat.

Niet te onderscheiden
De pizza werd verkocht door pizzeria Hell Pizza. In de periode werden er 3000 burgerpizza’s verkocht met vleesvervangers. Doel van de actie was om een debat over vleesvervangers aan te zwengelen. Dat is Hell Pizza goed gelukt want het bedrijf kreeg veel reacties toen de openbaring werd gedaan. Opvallend detail is dat Beyond Meat aangeeft aan dat hun vleesvervanger niet te onderscheiden zijn van de echte variant.

Vleesloze hamburgerpizza

Reacties
De reacties liepen zoals verwacht erg uiteen. Tussen alle reacties zitten ook wat terechte reacties zoals over het misleiden van consumenten en dat het niet duidelijk vermelden van ingrediënten een gevaar is voor allergische klanten. Het vegetarische vlees van Beyond Meat kan namelijk peulen en pinda’s bevatten. In een reactie geeft de directeur aan dat er nooit gesproken is over vlees maar over burger patties. Ook geeft hij aan dat Hell Pizza zo ver wil gaan om stiekem vleesvervangers toe te voegen als dat nodig is om men het te laten proberen. Wij verwachten dat dit verhaal nog een staartje gaat krijgen.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *