Kwarkadel_carDe Kwarkadel is uit nood geboren snack maar blijkt een even inventief als populair te zijn. Tijdens carnaval bleek door miscalculatie de mayonaise van een cafetaria uit Den Bosch vroegtijdig op te zijn. Eigenaar Gerard stond met de handen in het haar. Totdat hij wat anders ging proberen.

Er stonden nog tientallen kinderkwarkjes in de koelkast, normaal zijn deze toetjes onderdeel van een kindermenu. De kwarkjes bleken een prima vervanger voor mayonaise zeker in combinatie met een frikandel. De hongerige, hossende cafetariabezoekers konden de nieuwe combinatie wel waarderen.Kwarkadel

Kwarkadel
Gerard vertelt: “Natuurlijk sta ik voor kwaliteit maar tijdens carnaval hebben we een rekenfout gemaakt met de hoeveelheid ingekochte saus. Een klant stelde voor om dan maar kwark op de frikandel te smeren. Dat bleek een prima combinatie.” Na carnaval bleek de snack nog steeds populair. Ook de naam was snel verzonnen: de Kwarkadel!

Aardbei, perzik en banaan
Op een stapavond verkoop ik zo’n 35 Kwarkadellen” zegt Gerard. “We hebben ze in drie smaken; aardbei, perzik en banaan. Laatst hadden we iemand die ze zo lekker vond dat hij alle drie de smaken achter elkaar at. Even later moest hij kotsen, maar dat kwam door de alcohol hoor!

Gerard met Kwarkadel
Gerard met zijn favoriete Kwarkadel, de smaak aardbeien.

— Update 2 april

De Kwarkadel is een door Snacknieuws verzonnen snack ter ere van 1 april. Zowel het verhaal als de snack zijn niet waar. De Kwarkadel met aardbeien kwark smaakt overigens verschrikkelijk, het is dus geen aanrader.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *