Lokale snack in de spotlights: de Pannerdense worst

Pannerdense worstToen ik me onlangs bevond in het Gelderse Pannerden, reisde ik als snackliefhebber natuurlijk af naar het lokale cafetaria. Cafetaria Janssen (overigens het enige cafetaria in het dorp) was drukbezocht op een vrijdagavond. Toch vond de medewerker achter de toonbank tijd om mij te vertellen over een onbekende snack die ik op hun menu zag staan, namelijk de Pannerdense worst.


Advertentie


De Pannerdense worst is een gepaneerde, gekruide varkensworst die nu sinds enkele jaren bij cafetaria Janssen te verkrijgen is. De naam doet misschien denken dat hij in een pannetje gebakken wordt, maar niets is minder waar. De Pannerdense worst gaat gewoon het vet in. Het resultaat is een kruidige worst die krokant is van buiten en nog sappig van binnen.

Van de mevrouw achter de toonbank kreeg ik te horen dat de worst het beste met curry gegeten wordt. Ik vond de Pannerdense worst een zeer geslaagde creatie. Of de worst Pannerden kan overstijgen valt nog niet te zeggen. Vooralsnog is hij nog enkel verkrijgbaar bij cafetaria Janssen in Pannerden.

Pannerdense worst

Jonatan Faber

Jonatan houdt van snacken en gezelligheid. All my matties like patatties!

Een gedachte over “Lokale snack in de spotlights: de Pannerdense worst

  • 1 maart 2023 om 01:02
    Permalink

    Deze lijkt wel op die van mijn vriend van de H.O.P. hoop dat deze even lekker is
    Klaver

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *