Lokale snack in de spotlights: de Pannerdense worst

Pannerdense worstToen ik me onlangs bevond in het Gelderse Pannerden, reisde ik als snackliefhebber natuurlijk af naar het lokale cafetaria. Cafetaria Janssen (overigens het enige cafetaria in het dorp) was drukbezocht op een vrijdagavond. Toch vond de medewerker achter de toonbank tijd om mij te vertellen over een onbekende snack die ik op hun menu zag staan, namelijk de Pannerdense worst.

De Pannerdense worst is een gepaneerde, gekruide varkensworst die nu sinds enkele jaren bij cafetaria Janssen te verkrijgen is. De naam doet misschien denken dat hij in een pannetje gebakken wordt, maar niets is minder waar. De Pannerdense worst gaat gewoon het vet in. Het resultaat is een kruidige worst die krokant is van buiten en nog sappig van binnen.

Van de mevrouw achter de toonbank kreeg ik te horen dat de worst het beste met curry gegeten wordt. Ik vond de Pannerdense worst een zeer geslaagde creatie. Of de worst Pannerden kan overstijgen valt nog niet te zeggen. Vooralsnog is hij nog enkel verkrijgbaar bij cafetaria Janssen in Pannerden.

Pannerdense worst

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Lokale snack in de spotlights: de Pannerdense worst

  1. Afgelopen weekend met een maat naar Pannerden geweest om deze te proberen.

    Heel zout maar ook heel lekker, terwijl we er zaten werd hij nog een paar keer in lokaal dialect besteld, dan weet je dat het goed zit. Zo om me heen kijkend werd je er alleen niet heel gezond van.

    NB: op de menukaart staat de panderse worst, niet de pannerdense worst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *