Met dit hongerige elftal wint Oranje het WK

BitterballenNooit won Oranje de wereldtitel en dat vreet aan ons. Het roer moet om, een andere aanpak vereist. Weg met de data, weg met de topsport aanpak, weg met de ideale schoonzonen. Onze scouts trokken erop uit en ze kwamen terug met het elftal dat ons voor het eerst in de historie de WK titel brengt. Wij presenteren met trots onze selectie, een team bestaande uit volgevreten vedettes, hongerige talenten en absolute smaakmakers.

Doelman: Heinz ‘Kroket’ Stuy
Een keeper met de naam Heinz Kroket mag natuurlijk niet in ons WK elftal ontbreken. Hij mag dan wel 77 jaar zijn maar hij al toch nog wel een beetje kunnen keepen? De oud-keeper van Ajax kreeg zijn bijnaam omdat hij met regelmaat ballen uit de lucht plukte om ze daarna direct weer los te laten alsof het een hete snack was. “Hé Heinz, zijn de kroketten heet?”, “klonk het dan vanaf de tribunes”, herinnert Stuy zich jaren later nog bij de NOS. Onze onbetwiste nummer 1 op doel, dat is logisch.

Verdediging: Denzel Dumfries – Ruud Krol – Ridgeciano Haps
Op rechts hebben we Denzel Dumfries staan. Zeker in de Engelstalige landen zullen de kijkers bij het horen van zijn achternaam spontaan trek krijgen. In het hart van de defensie is een plekje ingeruimd voor Oranje-legende Ruud Krol. Deze klasbak is niet alleen een geweldige verdediger maar beschikt ook over een flinke dosis baktalent. Gedurende zijn loopbaan bij Ajax was hij de trotse eigenaar van liefst drie
snackbars genaamd ‘Ruud Krol Snack’.

Voor de linksback positie moet Ridgeciano Haps nog even aan de FIFA vragen of hij alsnog voor Oranje mag uitkomen maar wij hebben hem alvast geselecteerd. Deze energie verdediger zet zijn tanden in de vijandige aanval en laat ze niet meer los.

Hamburger happen

Middenveld: Rafael van der Vaart – Wouter Burger – Mohammed Ihattaren –
Javier Vet
We hebben een middenveld om van te smullen met Rafael van der Vaart en Mohammed Ihattaren als de absolute smaakmakers. Van der Vaart liet ooit een transfer naar Liverpool schieten om een voor ons volkomen logische reden. “Ik hield nog te veel van de frikandelletjes van mijn moeder. Dus ik zei: nee nee nee, ik wil niet. Alsjeblieft, laat me bij Ajax”. Geen zorgen ‘Raffie’, we nemen de frituurpan mee naar Qatar. We rekenen op je.

Er was een hoop rumoer rond Mohammed Ihattaren. Zo zou hij onder andere iets teveel van het goede leven genieten. Een foto van Ihattaren die een Utrechtse snackbar met een zakje lekkernijen verliet leverde het bewijs. Wij hebben gelijk de telefoon gepakt en hem geselecteerd voor ons elftal.

Het middenveld wordt vervolmaakt door FC Basel speler Wouter Burger en NAC middenvelder Javier Vet. Zeg nou zelf, dat is toch een heerlijk middenveld?

Aanval: Jhonny van Burgerking – Michiel Kramer – Ruud van Nistelrooy
Onze driemans aanval is om de vingers bij af te likken zo goed. Jhonny van Beukering hield tijdens zijn actieve carrière wel van een een lekker hapje. Het leverde hem zelfs de bijnaam Jhonny van Burgerking op. Een zwaar ongepaste naam zo vond hij zelf: “Ik kom nooit bij de Burger King, echt niet. Die heb je niet eens veel in Arnhem. Dat beeld dat ik altijd bij de Burger King zit, wordt zwaar overdreven. Ik ga liever naar McDonald’s”, aldus Johnny van Burgerking.

Zijn kompaan in de aanval weet ook wat genieten is. Michiel Kramer raakte in zijn tijd bij Feyenoord betrokken bij een heuse kroketten-gate. In de rust van het duel met Heracles registreerden de camera’s van Fox Sports hoe hij op het veld een broodje kroket naar binnen werkte. Hij wordt er nog altijd vaak aan herinnert. “Ik word daar niet chagrijnig van, maar ik had wel een deal moeten sluiten met Mora”, aldus de huidige spits van RKC in het Brabants Dagblad. “Dat iedere keer dat iemand ‘kroket’ tegen mij zei, ik een euro zou krijgen. Dan was ik nu al miljonair geweest, denk ik.”

Vanreusel kroketten

De aanval wordt gecomplementeerd door vedette van weleer Ruud van Nistelrooy. Hij keert nog één keer terug om het elftal wat smaak te geven. Gonzalo Higuain, collega spits bij Real Madrid, liet ooit aan La Sexta weten: “Ruud vergeleek scoren met een fles ketchup. Soms doe je ontzettend je best en komt er niets uit en op een ander moment gaat het ineens vanzelf.” Deze uitspraak levert hem logischerwijs een plekje in ons elftal op.

Coach: Jan Boskamp
Willen we echt kans maken op de wereldtitel dan is een trainerswissel onvermijdelijk. Weg met de gezonde keuken en data gedreven aanpak van Louis, dit elftal heeft behoefte aan een levensgenieter, dit elftal schreeuwt om Jan Boskamp. De oud-topspeler én trainer heeft nooit een geheim gemaakt van zijn voorliefde voor de bamihap. Voor zijn 65ste verjaardag kreeg Jan van tv -programma Voetbal International een
bamihapjestaart en hij trakteerde al eens de gehele Kuip op dit smakelijke hapje. Het is duidelijk, voor zo’n man gaan onze elf door het vuur.

We worden wereldkampioen!
Het is zo klaar als een klontje, Oranje wordt wereldkampioen. Je hoeft geen enkele twijfel te hebben als je bij één van de bookmakers wilt wedden op het WK, die titel kan ons niet meer ontgaan. Dus gooi de ballen in de pan, prik de rood-wit-blauwe vlaggetjes erin en maak er een verrukkelijk feest van.

Groot Bittergarnituur

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *