Mora frikandel door AD gekozen als lekkerste supermarktfrikandel

Een jury van het Algemeen Dagblad heeft diverse frikandellen voor de consumentenmarkt getest. De frikandel van Mora kwam daarbij als beste uit de test.

Verschil tussen snackbar en supermarkt frikandel
Een frikandel die verkrijgbaar is in de supermarkt kan qua ingrediënten en smaak (iets) verschillen. De doorlooptijd in één snackbar is veel sneller waardoor lange houdbaarheid bijvoorbeeld minder belangrijk is dan bij een supermarkt frikandel.

Frikandellen Jury
Een driekoppige jury van het Algemeen Dagblad bestaande uit Danny Jansen (tv-chef), Eke Bosman (snack recensist) en Kevin de Roos (Snackbar/kroeg Tante Nel) heeft diverse supermarkt frikandellen getest. Diverse merken en merkloze frikandellen kwamen voorbij waaronder Mora, Beckers, Mekkafood, Aldi, Albert Heijn, Jumbo en Gwoon.

Top 3 van frikandellen test
1. Mora, met een 8 unaniem verkozen tot de favoriet. Volgens de jury is dit een frikandel met een mooie kleur, uitstekende vleessmaak en een vettig mondgevoel. De frikandel kost € 3,17 per kilo.

2. Mekkafood, een eervolle 7,5. De frikandel bevat veel fijn gepureerd kippenvlees (70%) en een klein beetje rund (2%). De snack hapt goed weg, heeft een pepertje maar iets te veel ui.

3. Aldi (Snack Fan), deze frikandel staat op de derde tree van het podium met een 6,5. Een frikandel met kippenvlees en geen onaardige structuur. Is echter een beetje de onopvallende frikandel van het stel.

Stapel frikandellen

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *