Na vijf jaar stopt de Week van de Friet

Fastfood friet picantoHet is afgelopen voor de Week van de Friet. En niet alleen omdat de week voorbij is maar na vijf jaar stoppen de organisatoren, het Nederlands Frituurcentrum en vakvereniging ProFri, door een gebrek aan steun met het initiatief. 

Aardappelrooidag
Cafetaria’s, snackbars en frituren vierden tijdens de Nationale Week van de Friet samen met consumenten het frietje. Er werden diverse acties en activiteiten georganiseerd zoals de Aardappelrooidag.

Subsidie
Frans van Rooij, directeur van het Nederlands Frituurcentrum zegt over de week van de Friet: “Ondanks veel activiteiten in de frituurbedrijven de afgelopen jaren, bereikten we nooit de grote landelijke impact die wij voor ogen hadden met deze jaarlijkse actieweek. Wij zijn er niet in geslaagd een evenement op te tuigen, dat net zoveel belangstelling trekt als bijvoorbeeld de campagne rond de Hollandse Nieuwe. Alleen een landelijke of een Europese subsidie kan het evenement nog redden. Zoals de bakkers dat doen met hun campagne Ode aan het Brood, betaald door Europa. Ik zie zoiets voor ons frietje nu nog niet gebeuren. Daarvoor is er bij te veel partijen nog een verkeerd beeld over ons product of over frituren als bereidingswijze van voedsel.”

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *