Oerburger is beste hamburger van Nederland

Beste burger winnaar Dave SchiphorstMeer dan 1300 inzendingen kregen sausfabrikant Heinz en chef-kok Ron Blaauw op de oproep wie de allerbeste hamburger van Nederland kan maken. Acht amateur-koks gingen naar de halve finale waar ze tegen elkaar moesten strijden. Afgelopen zondag, op 17 augustus, namen de drie overgebleven finalisten het tegen elkaar op met als ultieme prijs waarbij de burger een maand op de kaart bij het restaurant van top-kok Ron Blaauw komt te staan.

Niet te bevatten
Na heel wat hakken en bakken ging Dave Schiphorst uit Apeldoorn met de prijs er vandoor. Zijn Oerburger werd door de jury (Ron Blaauw, foodblogger Monique van Loon (Culy.nl) en chef Maarten Hoekstra (Mister Kitchen)) verkozen tot de beste hamburger van Nederland. Net na het winnen van de wedstrijd was Dave nog onderste boven van de uitslag: “Ik kan het nog niet helemaal bevatten, ik ben hier heel blij mee”.

Petje af
Menno van der Vlist van Heinz was verrast van de vele originele en enthousiaste inzendingen: “Mensen die van een relatief eenvoudig gerecht als een hamburger echt iets spectaculairs kunnen maken, daar neem ik mijn petje voor af.”

Geen onzin
Maar dit keer geen veegjes of andere onzin op het bord van de hamburger. Nee, terug naar de basis: een hamburger met de beste ingrediënten. Dave heeft de sla en rode ui voor de hamburger die ochtend van het land geplukt. Neem daarbij een mooie balans van smaken en een perfect gebakken hamburger en we hebben de beste hamburger van Nederland.

De beste burger van Nederland gemaakt door Dave Schiphorst uit Apeldoorn

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *