Onbewust laten we bedrijfsrestaurant bepalen wat we eten

Kroketten met broodOnbewust zijn we gevoelig voor veranderingen in de kantine. Haal de snoep weg bij de kassa en plaats daar appels, dan kopen we een appel. Maak gefrituurde snacks duurder en lastiger te pakken en we eten er minder van.

Dit blijkt uit een onderzoek van gezondheidsdeskundige Liesbeth Velema wat ze in dertig bedrijfsrestaurants deed. In de ene helft van de restaurants werd niets aangepast en de andere helft werden diverse aanpassingen gedaan.

It’s a trap!
Het verplaatsen, duurder maken, aanbieden van gezonde varianten en meer van dit soort aanpassingen bleken effectief. Onbewust blijken we voor de meest normale of gezonde variant te kiezen. De werknemers bleken er geen problemen te hebben. Wij zullen er echter niet meer intrappen!

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *