Operation Hot Sauce en Whisky Hot Shot review: een tong-prikkelende ervaring

Operation Hot SauceHot sauce-liefhebbers opgelet! Vandaag duiken we in de wereld van een hot sauce die belooft je smaakpapillen te verrassen met zijn fruitige, smaakvolle en pittige karakter. Het is tijd om Operation Hot Sauce te testen, een saus met een score van 92.000 op de Scoville schaal.

Textuur en Consistentie: De hot sauce in kwestie heeft een watertandende structuur. Het is vrij dun en vloeibaar, wat het eenvoudig maakt om te doseren en te mengen.

Smaakprofiel: Wat deze hot sauce echt uniek maakt, is zijn fruitige en smaakvolle karakter. Bij de allereerste hap wordt je smaakpapillen begroet met een fruitige ondertoon die zich langzaam ontwikkelt tot een pittige sensatie op je tong.

Operation Hot Sauce

Hitte-ervaring: Deze hot sauce heeft een interessante eigenschap: de eerste hap lijkt vaak de pittigste te zijn. Het is als een vuurwerk van smaken en hitte dat je smaakpapillen overvalt. Als je de saus eenmaal hebt geproefd, ontstaat er een aangename tinteling die je mond vult. De saus kan zelfs bij een lichte verkoudheid wonderen verrichten om je luchtwegen vrij te maken.

Operation Hot Sauce getest close-up

Al met al biedt deze hot sauce een onderscheidende en bevredigende smaakervaring. Het fruitige en smaakvolle karakter, gecombineerd met de pittige kick op je tong, maakt het een welkome aanvulling op tal van gerechten. Ook al ligt de focus van Snack-nieuws.nl vooral bij alles wat we kunnen eten of op ons eten kunnen gebruiken, er is ook een Whisky Hot Shot.

Whisky Hot Shot
Wat de Whisky Hot Shot uniek maakt is dat het in hetzelfde vat gebrouwen is als de Operation Hot Sauce. Daarmee vormt het een mooi stel.
Aan tafel met een liefhebber van whisky én pittig eten gaat het hart sneller kloppen als deze fles tevoorschijn komt. Een whisky likeur met flink wat spice!

Whisky Hot Shot

Het alcoholpercentage een stuk lager dan bij een “gewone” whisky, maar dit is dan ook verre van een “gewone” whisky. Het branderige wat je normaal van whisky krijgt door het hogere alcoholpercentage wordt hier ruimschoots goed gemaakt met de smaak van de Hot Sauce. Met recht “the most spicy of the spiciest liquors” die ik ooit gedronken heb! Ondanks dat het erg pittig is, overheerst deze smaak niet en vind ik het echt een hele unieke likeur! Over de avond met liefde een paar glaasjes weggedronken! Who dares to sip? Nou, doe mij er nog maar eentje!
Zelf proberen?
Operation Hot Sauce en de Whisky Hot Shot komen uit de koker van de Amsterdamse ondernemers en horeca-experts The Stillery en Cityguys. Je kunt beide producten kopen in de webshop van The Stillery. Operation Hot Sauce kost €9,95 en een fles Whisky Hot Shot kost €19,95. Als je beide producten wilt proberen, is er een speciale Spice & Spirit combideal verkrijgbaar voor €24,95.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *