Pizza soep

pizza soepKapsalons hebben iets met het uitvinden van nieuwe snacks. De snack “kapsalon is daar natuurlijk het voorbeeld van. Maar ook in het buitenland bedenken de kappers prachtige nieuwe snacks. Een redacteur van Foodbeast kwam op het idee om pizzasoep te maken nadat twee kappers aan het discussiëren waren over de lunch. Gaan we pizza eten? Nee soep. Nee, laten we de twee combineren.

Diezelfde avond werd er nog pizzasoep gemaakt en het resultaat mag er wezen. Kijk maar naar de volgende video:

Recept
U kunt de pizzasoep maken via het volgende recept:
Bak spek in een grote soeppan en voeg daar wortelen, uien en knoflook aan toe. Bak het geheel 5 – 10 minuten. Voeg daarna tomatenpuree toe en bloem om het geheel te verdikken. Als het geheel gemengd is dan kunnen er tomaten, kippenbouillon, tijm, een laurierblad en meer tomaten toegevoegd worden. Het geheel moet dan 25 minuten sudderen.  Voeg daarna crème toe om het geheel te verdikken.

Pizza soep

Opdienen
Als de soep klaar is begint het opdienen. Pak een grote kom en vul deze met de soep en lekker veel mozzarella, gruyère en  Pepperoni. Zet de kom nog even onder de gril om de kaas goed te laten smelten.

— Update 17 februari
Via het contactformulier werden wij er op gewezen dat pizza soep al langer bestaat. De soep werd zo’n tien jaar geleden bedacht door Bufkes. Tijdens een van hun productontwikkeling vergaderingen opperde een collega het idee om een soep te ontwikkelen met de smaak van pizza.

De soep bevat ingrediënten die ook op een pizza zouden kunnen zitten: ham, chorizo, Italiaanse kruiden champignons, tomaat en paprika. De soep is voor € 3,50 – 3,95 per kop verkrijgbaar bij de een groot deel van de Bufkes restaurants.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *